Autostoeltjes groep 1

In een groep 1 autostoeltje neem je je kindje veilig mee op pad in de auto. Dit autostoeltje is geschikt voor kindjes met een gewicht van 9 tot 18 kg. Dit komt overeen met een leeftijd van ongeveer 9 maanden tot 4 jaar en een lengte van 60 tot 105 cm. De autostoel groep 1 kan in de auto worden bevestigd met de 3-punts veiligheidsgordel of met behulp van een losse Isofix base. Bekijk op deze pagina het complete aanbod groep 1 autostoeltjes!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Je kindje veilig vervoeren in de auto in een autostoel groep 1

Om je kindje veilig in de auto te vervoeren maak je gebruik van een autostoel. Wanneer je kindje pasgeboren is kies je voor de kleinste maat stoel, namelijk de groep 0 autostoel. Zodra je kindje een lengte heeft van 75 cm is het tijd om over te stappen naar een groter stoeltje. De opvolg stoel is een groep 1 autostoeltje. Dit stoeltje is geschikt voor kindjes met een gewicht van 9 tot 18 kg en een lengte van 60 tot 105 cm.

Tegenwoordig wordt er bij de indeling van autostoeltjes in de verschillende groepen gekeken naar de lengte van je kindje in verhouding tot de groep van de autostoel. Dit is de i-Size goedkeuringsnorm. Deze Europese veiligheidswet maakt het voor jou als ouder heel duidelijk om te bepalen welk stoeltje geschikt is voor je kindje. De lengte van je kindje is namelijk gelijk aan de kledingmaat. Het is belangrijk dat je kindje goed in de autostoel past zodat hij of zij voldoende ondersteuning krijgt.  

De autostoel bevestigen in de auto

Een groep 1 autostoeltje kan op verschillende manieren in de auto worden bevestigd. Dit kan door middel van de 3-punts veiligheidsgordel in de auto of met een losse Isofix base. Een Isofix base maakt het heel gemakkelijk en veilig om de autostoel in de auto te plaatsen. Zo ben je er altijd van verzekerd dat de autostoel veilig vast zit. Isofix is de meest veilige, makkelijke en snelle manier om een autostoeltje in de auto te bevestigen. Het Isofix systeem zit in de auto tussen de rugleuning en de zitting van de stoel. Hier zitten twee bevestigingspunten en hier kan de Isofix base aan vast worden geklikt. Wanneer je kiest voor een 360 graden draaibare base maak je het jezelf helemaal makkelijk! Zo kan de autostoel helemaal worden gedraaid en kan je heel gemakkelijk je kindje uit de stoel halen. Sommige autostoeltje groep 1 zijn voorzien van geïntegreerde Isofix. Hierbij zit het Isofix systeem verwerkt in het stoeltje en heb je geen losse base nodig.

Een autostoeltje op de groei

Als je opzoek bent naar een autostoeltje dat langer mee gaat kan je kiezen voor een groep 0/1/2/3 of een groep 1/2/3 stoeltje. Deze stoeltjes kunnen worden versteld zodat ze meegroei met je kindje en op die manier heb je er een langere tijd plezier van.

Een groep 0/1/2/3 autostoeltje kan worden gebruikt vanaf de geboorte tot een maximaal gewicht van 36 kg. Dit komt overeen met een lengte van 135 cm en een leeftijd van ongeveer 10/12 jaar. Vanaf het moment dat je kindje een lengte heeft van 135 cm hoeft hij of zij niet meer verplicht in de autostoel te zitten. De autostoel kan voor een lange tijd worden gebruikt doordat de rugleuning en hoofdsteun kunnen worden versteld in verschillende hoogtes en posities.

Een groep 1/2/3 autostoeltje is geschikt vanaf een gewicht van 9 kg tot maximaal 36 kg. Dit komt overeen met een lengte van 60 cm tot 135 cm. Ook deze stoeltjes kunnen worden versteld in verschillende maten en posities zodat ze lang gebruikt kunnen worden.

Een groep 1 autostoeltje kopen

Het assortiment autostoeltjes bestaat uit stoeltjes van kwalitatief hoogwaardige merken zoals Cybex, Nuna, X Adventure en Cabino. Elk merk stoeltjes heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Heb je in de webshop een autostoeltje gevonden dat aan al jouw wensen voldoet? Je kan hem gemakkelijk en veilig online bestellen. Wanneer het stoeltje voorradig is en je hebt hem voor 15:00 uur besteld, dan wordt hij dezelfde dag nog verzonden!

Wil je de autostoeltjes liever eens in het echt bekijken? En wil je eens uitproberen hoe zo’n groep 1 autostoeltje in de auto bevestigd moet worden? Kom dan langs in één van de Baby & Tiener Megastores in Sliedrecht of Capelle a/d IJssel. Onze product specialisten helpen je hier graag met het maken van de juiste keuze voor een autostoel groep 1!