Stijlvolle babykamer: de zoektocht kan beginnen

Een baby op komst! De zoektocht naar een stijlvolle babykamer kan eindelijk beginnen. Wat is er nu leuker dan het inrichten van de babykamer naar jouw eigen smaak en wensen? Het uitzoeken van een babykamer is een bijzonder moment, maar er komt ook veel bij kijken. Voor goed advies ben je bij Baby & Tiener aan het juiste adres! Zowel in onze fysieke babywinkel als in onze webshop kun je terecht voor een complete babykamer, losse babykamer meubels en babykamer accessoires.

Babykamer inrichten: waar moet je opletten?

De volgende vraag is: waar moet je allemaal op letten bij een babykamer inrichten? Naast een stijlvolle babykamer is het natuurlijk van belang dat de babykamer praktisch en veilig is ingericht. Meubels van een babykamer moeten voldoen aan de strenge Europese veiligheidseisen. Deze eisen omvatten onder andere de materialen die gebruikt zijn in de meubels. Er mag uitsluitend lak worden gebruikt die niet schadelijk is voor de baby en er mogen uiteraard ook geen scherpe delen uitsteken. Daarnaast is het een vereiste dat de afstand van de spijlen maximaal 6,5 cm mag zijn. Uiteraard voldoen alle producten van Baby & Tiener aan deze eisen.

Let er bij een babykamer inrichten ook goed op dat de meubels praktisch zijn voor jezelf. Als jij of je partner redelijk lang zijn, is het aan te raden om op zoek te gaan naar een commode die de juiste hoogte heeft. Hierdoor sta je meer ontspannen achter de commode, doordat je de juiste houding aanneemt en je nog meer kan genieten van je baby. Dat geldt ook voor de aanschaf van een ledikant. Door een verstelbare bodem hoef je niet te diep te tillen om de baby uit het bedje te halen. Is je kindje wat groter, dan kun je de bodem weer eenvoudig verlagen.

Kies voor een complete babykamer of babykamer accessoires

Bij Baby & Tiener heb je de keuze uit complete babykamers en babykamer accessoires. De babykamer is meestal niet de grootste slaapkamer van het huis. Vaak hebben ouders te kampen met beperkte ruimte en is een complete babykamer niet mogelijk in deze ruimte. Om deze beperkte ruimte zo goed mogelijk te benutten, kun je in plaats van een complete babykamer kiezen voor losse babykamer meubels en babykamer accessoires.

In plaats van een baby kledingkast kun je kiezen voor een ruime (lade)commode met extra opberg planken erboven. In de commode kun je allerlei spullen kwijt; van luiers tot babykleding en van badcapes tot speeltjes. Op de planken kun je leuke mandjes vullen met verzorgingsspulletjes. Het combi ledikant Sandy van Bebies First is bijvoorbeeld ook superhandig. Het is namelijk een ledikant, commode en kledingkastje in één! Ideaal voor de kleinere babykamers.

Babykamer kopen? Bekijk ons uitgebreide assortiment in de webshop

Neem een kijkje in onze webshop voor meer inspiratie. Heb je al een keuze gemaakt uit ons ruime aanbod? Dan kun je eenvoudig de babykamer kopen in onze webshop. Wil je graag wat meer advies? Bezoek dan onze babywinkel in Sliedrecht of Capelle aan den IJssel. Onze deskundigen helpen je graag verder met een babykamer kopen. Mocht je vragen hebben over de inrichting van een babykamer of over onze producten? Neem dan contact met ons op.