Draagdoeken

Een baby is het liefst zo dicht mogelijk bij papa of mama. Negen maanden lang heeft je kindje veilig en warm in mama’s buik gezeten. Eenmaal op aarde kunnen de omstandigheden van buitenaf voor een hoop prikkels zorgen. Gelukkig is daar een hele handige oplossing voor, namelijk: een baby draagdoek. Op deze pagina hebben wij de beste draagdoeken van dit moment verzameld. Gebruik de filters en ontdek welke draagdoek het beste bij jou en je baby past!

6 producten

6 producten

Een draagdoek voor je baby gebruiken

Een baby is het liefst zo dicht mogelijk bij papa of mama. Negen maanden lang heeft je kindje veilig en warm in mama’s buik gezeten. Eenmaal op aarde kunnen de omstandigheden van buitenaf voor een hoop prikkels zorgen. Gelukkig is daar een hele handige oplossing voor, namelijk: een baby draagdoek. Bij Baby & Tiener hebben we een groot aanbod aan ergonomische draagdoeken en draagzakken. Een draagdoek kan zowel door papa als mama worden gedragen en zorgt ervoor dat je je kindje dicht op het lichaam kan dragen. De draagdoek beschermt je kleintje tegen geluiden, weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Extra handig: door een draagdoek te gebruiken, heb je beide handen vrij en kun je gemakkelijk de dagelijkse dingen blijven doen.

Handige tips die je kunt gebruiken bij een baby draagdoek kopen

Bij Baby & Tiener Megastore snappen wij dat het kopen van een draagdoek niet altijd even eenvoudig is. Daarom hebben wij voor jou een handige checklist opgesteld die je kan helpen bij het kiezen van de juiste baby draagdoek. Lees je mee?

Stap 1: ergonomische draagdoek

Het lichaam van je kindje is volop in ontwikkeling. Het is daarom belangrijk dat je een baby draagdoek kiest die je kindje optimaal ondersteunt. Een ergonomische draagdoek zorgt ervoor dat je kindje een zogenoemde kikkerhouding aanneemt. Je kunt deze houding herkennen aan de beentjes die de M-positie aannemen.

Stap 2: een geweven of een rekbare draagdoek

Bij de aanschaf van een draagdoek is het belangrijk dat je beslist hoe lang je de draagdoek wilt gaan gebruiken. Een rekbare draagdoek is vaak geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 7 kg. Een geweven draagdoek is steviger en kan hierdoor ook langer worden gebruikt.

Stap 3: een draagdoek gebruiken betekent: oefenen!

Sommige ouders maken zich zorgen dat hun kindje niet stevig vast zit in een geknoopte draagdoek. Dit is echter niet nodig als je de draagdoek op de juiste manier gebruikt. De techniek is iets wat je moet leren, maar na een paar keer heb je meestal de handigheid wel te pakken. De product experts in onze Megastores in Sliedrecht en Capelle a/d IJssel helpen je graag en leren jou hoe je de draagdoek het beste kunt knopen.

Een baby draagdoek uittesten in onze Megastores!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de keuze van de juiste draagdoek? Neem contact met ons op of bezoek onze uitgebreide draagdoeken afdeling in Megastores Sliedrecht en Capelle a/d IJssel! Onze product experts staan graag voor je klaar en laten je zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van ergonomisch dragen. Bovendien kun je hier alle draagdoeken bekijken en uitproberen! Je kunt in onze Megastores rekenen op een goede service en natuurlijk extra veel voordeel. Plan hier jouw bezoek!