Buggy's

Er is veel keuze op het gebied van buggy’s. Welke buggy bij jou en je gezin past is afhankelijk van waar je de buggy vaak voor gaat gebruiken. Hou je ervan om samen op vakantie te gaan? Kies dan voor een compacte buggy die mee mag als handbagage in het vliegtuig! Ga je vaak wandelen in het bos? Kies dan voor een comfortabele buggy die gemakkelijk rijdt over elke ondergrond. Wil je twee kindjes meenemen in de buggy? Dan is een duo buggy een ideale oplossing. Kies hieronder voor een buggy categorie en vindt een buggy die aan al jouw wensen voldoet.

Alle buggy's   Compacte buggy   Buggy voor in het vliegtuig   Duo buggy's   Buggy accessoires

De belangrijkste eigenschappen van een buggy

Een buggy is een goede opvolger van de kinderwagen. Een buggy is kleiner, lichter van gewicht en compacter. Dit maakt het een stuk makkelijk om een dagje weg te gaan of ergens te gaan wandelen. Veel buggy’s kunnen heel gemakkelijk en snel in- en uitgeklapt worden. Zo ben je binnen no-time klaar om op pad te gaan!

De buggy kan worden gebruikt vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten. Dit is vanaf een leeftijd van ongeveer 6 maanden. Een buggy met verschillende zit- en ligstanden zorgt ervoor dat je kindje altijd comfortabel kan zitten. Veel modellen hebben ook een (bijna) platte ligstand, waardoor je kindje ook even een dutje kan doen wanneer hij of zij daar aan toe is.

Sommige buggy’s kunnen worden uitgebreid met een groep 0 autostoeltje wat op het frame van de buggy kan worden geplaatst. Zo kan de buggy al wel vanaf de geboorte van je kindje worden gebruikt. Het ideale van de buggy in combinatie met een autostoeltje is dat het een lekker compacte oplossing is om mee te nemen! De meeste buggy’s kunnen worden gebruikt tot een leeftijd van ongeveer 4 jaar.

Als je vaak gaat wandelen met je kindje kan je het beste kiezen voor een buggy die comfortabel rijdt en gemakkelijk te manoeuvreren is. Dit zorgt er namelijk voor dat elke rit heel soepel zal verlopen! Zo’n comfortabel en wendbaar model is ideaal voor als je op pad gaat, omdat je niet altijd weet op wat voor avontuurlijke paadjes je terechtkomt. Met een comfortabele buggy is dit geen probleem en rij je moeiteloos verder samen met je kindje!

De verschillende soorten buggy’s

Een baby buggy, een compacte buggy, een buggy voor in het vliegtuig of een duo buggy: er zijn veel verschillende soorten met ieder zijn eigen unieke eigenschappen!

Een compacte buggy is een musthave voor als je vaak op pad gaat met je kindje. Een compacte buggy kan snel en gemakkelijk worden ingeklapt tot een klein en lichtgewicht pakketje dat je gemakkelijk overal mee naartoe neemt.

Een buggy voor in het vliegtuig is ideaal voor als je met je kindje op vakantie gaat. Hij kan zo compact worden ingeklapt dat hij zelfs kan worden meegenomen als handbagage in het vliegtuig. Ideaal voor tijdens de reis, maar ook op je vakantiebestemming. Zo kan je de lichte buggy gemakkelijk overal mee naartoe nemen en zal hij ook in de achterbak van elke (huur)auto passen!

Heb jij twee kindjes die je mee wilt nemen in de buggy? Kies dan voor een duo buggy! In sommige duo buggy’s zitten je kindjes naast elkaar en in anderen achter elkaar. Een populaire duo buggy is die van Babyzen: de YOYO. Deze buggy kan gemakkelijk worden uitgebreid van enkele buggy tot duo buggy en is dus multifunctioneel! Ga je toch een keer met één kindje op pad? Dan haal je de uitbreidingsset van de buggy af en neem je één kindje mee.

Buggy accessoires

Om de buggy compleet te maken kan deze worden gecombineerd met veel verschillende handige accessoires. Een accessoire dat onmisbaar is bij een buggy is een regenhoes. De regenhoes kan worden opgevouwen tot een compact pakketje waardoor het gemakkelijk in de boodschappenmand van de buggy past. Als er een onverwachtse regenbui valt kan de regenhoes gemakkelijk op de buggy worden geplaatst en zit je kindje lekker droog!

Om de buggy het hele jaar door comfortabel te kunnen gebruiken is een voetenzak ideaal. Bij de meeste buggy’s een bijpassende voetenzak verkrijgbaar, die perfect aansluit. Een voetenzak houdt je kindje lekker warm op koude winterdagen! Ook biedt het bescherming tegen de wind. Zo kan zelfs als het wat frisser is  buiten onbezorgd gaan wandelen.

Naast de regenhoes en de voetenzak zijn er voor de meeste buggy’s ook muskietennetten en parasols verkrijgbaar. Alles om er voor te zorgen dat jij en je kindje voorbereid op pad kunnen gaan!