Ruilen & retourneren

Let op: onderstaande uitleg geldt enkel voor online aankopen.

Heb je vragen over een aankoop in een van onze megastores? Neem dan contact op met het betreffende filiaal.

Artikelen retourneren *m.u.v. meubels

Zijn jouw artikelen toch niet helemaal naar wens? Bij Baby & Tiener is dit geen probleem, wij helpen je graag verder. Hieronder vind je ons stappenplan waarin uitgelegd staat hoe je artikelen kunt retourneren of ruilen. Bijgevoegd vind je ook ons retourformulier. De voorwaarden kan je nog eens nalezen door hier te klikken.

Binnen 45 dagen na ontvangst mogen artikelen geretourneerd of retour aangemeld worden.

Let op dat artikelen die gebruikt of beschadigd zijn niet als retourzending geaccepteerd kunnen worden. Retourzendingen moeten vanzelfsprekend als nieuw verkocht kunnen worden. Test een aankoop daarom thuis zoals u dat ook in de winkel zou doen.

Artikelen die gemonteerd zijn geweest en/of buiten gebruikt zijn kunnen niet geretourneerd worden. Retourzendingen worden gecontroleerd voordat deze geaccepteerd worden. Mocht een retourzending niet aan de retourvoorwaarden voldoen, behouden wij het recht om niet tot (volledige) retourbetaling over te gaan.

Retourneren is op eigen verantwoordelijkheid. Bewaar uw verzendbewijs daarom totdat u van ons heeft vernomen dat uw retourzending in goede orde is ontvangen. 

Hoe test ik een product?

Hier leest u tips hoe u een aankoop kunt uitproberen, waarna u het zonder problemen kunt ruilen of retourneren.

U mag het product wel:

 • Voorzichtig uit de verpakking halen (bewaar de originele verpakking) *m.u.v. meubels
 • Binnenshuis testen

U mag het product niet:

 • Buitenshuis testen
 • Monteren en daarmee gebruikssporen nalaten
 • Uitpakken en de originele verpakking direct weggooien

Twijfelt u of u een bestelling nog kunt retourneren? Neem dan contact op met onze klantenservice

*Retourneren van meubels

Babykamers en meubels kunnen alleen geretourneerd worden middels een ophaalafspraak. De bezorgservice haalt deze dan bij je thuis op. Dit is echter niet kosteloos. Zorg ervoor dat de meubels klaar staan zodat onze chauffeurs deze gemakkelijk mee kunnen nemen. De kosten voor het ophalen kunnen varieren van € 50,- tot € 200,- afhankelijk van omvang en route.

U mag het product niet:

 • Uit de originele verpakking halen. Bij het uitpakken verliezen de pakketten hun beschermende werking, waarna onderdelen eenvoudig beschadigd raken of verloren gaan.
 • Monteren en daarmee gebruikssporen nalaten.

Hoe stuur ik een artikel retour? *m.u.v. meubels

 1. Download het retourformulier en print deze uit.
 2. Vul het formulier zo volledig mogelijk in.
 3. Knip het adresstrookje af en plak deze op het pakket.
 4. Voeg een kopie van de aankoopfactuur + retourformulier bij in het pakket.
 5. Plak het pakket zorgvuldig dicht.
 6. Breng het pakket naar een PostNL punt en bewaar het bonnetje met de track & trace code.
 7. Mail ons jouw gegevens + een kopie van het bonnetje met de track & trace code.
 8. Binnen 10 werkdagen verwerken wij jouw retourzending.

Retourformulier pagina 1

Retourinstructie pagina 2

Adresgegevens:

Baby & Tiener Megastore
T.A.V. retouren webshop
Ringersstraat 12-18
3364 BA, Sliedrecht
Nederland

Het retourneren van een artikel is op eigen risico. Dat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor een goed retour. Bewaar daarom altijd het verzendbewijs van je retourzending totdat je van onze klantenservice bericht krijgt dat je retourzending in goede orde is ontvangen. Retourneren in een van onze megastores is gratis.

Gratis retourneren in de megastores *m.u.v. meubels

In onze megastores kun je alle artikelen gratis retourneren. Neem je factuur mee zodat onze winkelmedewerkers je direct kunnen helpen. Artikelen kunnen terug worden gebracht, maar ook worden omgeruild voor andere artikelen. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. In de megastores geven wij geen geld terug bij het retourneren of ruilen van artikelen. Het verschuldigde bedrag wordt dan per bank naar jouw rekening overgemaakt binnen 10 werkdagen.

Voorwaarden retourneren

Retourzendingen dienen vanzelfsprekend als een nieuw product verkocht te kunnen worden. Je mag het artikel* voorzichtig uit de verpakking halen om binnenshuis te testen. Het is dan altijd belangrijk dat de originele verpakking in tact blijft en dat het artikel voorzien blijft van de originele labels. *m.u.v. meubels.

Binnen 45 dagen na ontvangst mogen artikelen geretourneerd of retour aangemeld worden. Na aanmelding van de retour heb je nog 14 dagen de mogelijkheid om het artikel terug te sturen of om te ruilen.

Artikelen die (gedeeltelijk) gemonteerd zijn nemen wij niet retour. Datzelfde geldt voor artikelen die buitenshuis getest zijn of reeds in gebruik zijn genomen.

In verband met hygiene kunnen voedingsartikelen waarvan de verzegeling is geopend niet geretourneerd worden. Cadeaubonnen of speciaal ontworpen artikelen zijn ook uitgesloten van retour.

Stuur de artikelen compleet (inclusief alle toebehorende items bij het artikel zoals bijvoorbeeld gratis items of instructieboekjes) retour in de originele staat en, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele verpakking. 

Teleurstellende zwangerschap

Bij een teleurstellende zwangerschap kun je de ongebruikte en ongemonteerde artikelen retourneren naar ons. Na ontvangst van de artikelen ontvang je van ons het volledige aankoopbedrag terug. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.