Baby matras

Een comfortabel baby matras mag zeker niet ontbreken op jouw babyuitzetlijst! Bij Baby & Tiener vind je een babymatras voor een wieg en voor een ledikant. Je kunt kiezen uit verschillende maten, materialen en merken zoals Aerosleep, Cabino, Stokke, Leander en nog veel meer! Bekijk hieronder het assortiment en vindt een baby matras dat bij jou past.

46 producten

Pagina
 1. Bebies First Ledikant Matras 60 x 120 cm
  Bebies First Ledikant Matras 60 x 120 x 9 cm
  Waardering:
  0%
  Normaal  34,99 Voor  27,99
 2. ABZ Matras Basic D20 60 x 120cm
  ABZ Ledikant Matras Basic 60 x 120 cm
  Waardering:
  0%
   49,99
 3. Cabino Ledikantmatras Koudschuim Tommy 60 x 120 cm
  Cabino Ledikant Matras Koudschuim Tommy 60 x 120 cm
  Waardering:
  0%
  Normaal  99,95 Voor  75,99
 4. Bebies First Wiegmatras Ovaal 40 x 70 cm
  Waardering:
  0%
   34,99
 5. ABZ Ledikant Matras Polyether 60x120 cm
  Waardering:
  0%
   64,95
 6. Bebies First Wieg Matras 40 x 80 x 6 cm
  Bebies First Wieg Matras 40 x 80 x 6 cm
  Waardering:
  0%
   14,99
 7. Aerosleep Topper Plus 60 x 120 cm
  Aerosleep Topper Plus 60 x 120 cm
  Waardering:
  0%
   74,95
 8. Cabino Wieg Matras Classic 83 x 45 cm
  Cabino Wieg Matras Classic 83 x 45 cm
  Waardering:
  0%
   89,95
 9. Cabino Wieg Matras Sunrise 85 x 54 cm
  Cabino Wieg Matras Sunrise 85 x 54 cm
  Waardering:
  0%
   79,95
 10. Aerosleep Topper Plus 70 x 140 cm
  Aerosleep Topper Plus 70 x 140 cm
  Waardering:
  0%
   84,95

46 producten

Pagina

Het kiezen van een baby matras

Een goed baby matras in de wieg of het ledikant is heel belangrijk. Het zorgt voor een goede nachtrust voor je kleintje en voor een veilige slaapplek. Er zijn matrassen in verschillende afmetingen en met veel verschillende soorten eigenschappen. Omdat het kiezen van een goed baby matras best lastig kan zijn, hebben wij de belangrijkste tips voor jou op een rij gezet.

Tip 1. De afmeting van het matras bepalen

Wanneer je een baby matras gaat aanschaffen is het als allereerst belangrijk om te weten wat voor afmeting het matras moet hebben. De afmeting van het matras bepaal je aan de hand van het baby bedje dat je hebt. De standaardmaten voor een ledikantmatras of wiegmatras zijn:

De bovenstaande afmetingen kunnen ook afwijken, wanneer de vorm of de grootte van de wieg of het ledikant afwijkt. Wanneer je twijfelt over de afmetingen, kan je altijd even in de productomschrijving kijken van het wiegje of het ledikant. Hierin staat aangegeven welke maat matras bij het baby bedje past.

Wanneer je een matras uitzoekt voor de wieg of het ledikant is het belangrijk dat je er op let dat het zo precies mogelijk in het baby bed past. De ruimte tussen het matras en de rand van het bedje moet zo klein mogelijk zijn, zodat er niet zomaar een armpje of voetje klem kan komen te zitten.

Tip 2. Kiezen van het materiaal

Wanneer je de juiste afmeting voor het matras hebt bepaald, is de volgende stap het bepalen van de soort materiaal van het matras. Er is veel keuze op het gebied van materialen, maar de meest gekozen babymatrassen zijn gemaakt van koudschuim of polyether.

Een koudschuim matras staat bekend om de goede ventilatie en veerkracht. Het matras beschikt over een open celstructuur waardoor vocht gemakkelijk kan worden afgevoerd. Een koudschuim baby matras past zich ook gemakkelijk aan de vorm van het lichaam aan en veert ook weer terug. Dit maakt het slapen in het baby bed heel comfortabel voor je kindje. Het matras zal jarenlang meegaan zonder dat er kuilvorming ontstaat. Ook heeft koudschuim een vocht regulerende werking. Zo zal je kindje altijd in de goede temperatuur liggen. Tijdens warme nachten zal je kindje comfortabel kunnen slapen en het niet snel te warm hebben.

Een polyether baby matras is gemaakt van synthetisch materiaal. Het matras heeft een gesloten celstructuur en is iets minder ventilerend dan een koudschuim matras. Het matras is altijd anti-allergeen en dit is wel zo fijn voor een (pasgeboren) kindje! Een polyether matras heeft een maximale draagcapaciteit van 80 kg en daardoor is het uitermate geschikt voor baby’s!

Aan welke eigenschappen moet een baby matras voldoen?

Naast dat het baby matrasje comfortabel moet liggen voor je kindje is het natuurlijk ook belangrijk dat het veilig is! Er zijn een aantal punten waar je op moet letten wanneer je een baby matras voor in de wieg of het ledikant gaat aanschaffen.

Als eerste is het belangrijk dat het matras je baby goed ondersteund en dat het gemaakt is van comfortabel materiaal. Het matras mag niet te zacht zijn, want dit kan voor onveilige situaties zorgen. Kies dus voor een matras wat vormvast is.

Ten tweede is goede ventilatie van het matras heel belangrijk. Het matras mag niet te veel warmte vasthouden, want hierdoor kan je kindje het snel te warm krijgen. Een koudschuim matras heeft een hele goede ventilerende werking en zal ervoor zorgen dat je kindje het niet snel te warm krijgt. Ook de matrassen van AeroSleep hebben een uitstekende ventilerende werking. Dit baby matrassen merk ontwikkelt kwalitatief hoogwaardige baby matrassen waarmee je verzekerd bent van een comfortabel baby matras wat voldoet aan alle strenge veiligheidseisen. Hiermee biedt je een veilige en comfortabele slaapplek voor je kindje. Ook is het belangrijk om een matras uit te zoeken dat dik genoeg is. Ga voor een matras met een minimale dikte van 9 cm.

Als laatste is de hygiëne van een babymatras heel belangrijk. Kies voor een babymatras wat in de wasmachine kan of voor een matras die een matrasbeschermer heeft die eraf kan. Zo’n afneembare hoes kan dan worden gewassen in de wasmachine zodat hij weer lekker schoon wordt. Met een kleintje krijg je nou eenmaal vaak te maken met spuug of een ongelukje op het matras en als je het matras of de matrasbeschermer kan wassen wordt hij zo weer lekker schoon en heb je er extra lang plezier van!

Persoonlijk advies bij het kiezen van een baby matras

Het krijgen van persoonlijk advies is bij het kiezen van een comfortabel baby matras heel belangrijk. In de vestigingen van de Baby & Tiener Megastore in Sliedrecht en Capelle a/d IJssel hebben wij product experts die je graag helpen bij het maken van jouw keuze. Ze kunnen meer informatie geven over de verschillende matrassen en de voor- en nadelen van elk type. Kom langs in één van onze vestigingen en ontvang persoonlijk advies!