Blog - De leukste activiteiten om thuis te doen met je kindje

Er is niks fijner dan soms lekker een dagje binnen te blijven en thuis wat leuks te doen met je kindje. Samen spelletjes spelen, hutten bouwen van dekens en kussens of samen koekjes bakken, er zijn genoeg activiteiten die leuk zijn voor jou en je kleintje! In deze blog geven wij wat tips die het doorkomen van de koude winterdagen thuis net wat leuker maken.

Samen spelletjes spelen

Spelletjes spelen met je kindje is niet alleen heel leuk en gezellig om te doen, het is ook goed voor de band tussen jou en je kleintje en het helpt bij de ontwikkeling. Een memory spel is leuk om samen te spelen en traint ook nog eens het geheugen van je kindje. Hij of zij leert zich op deze manier om zich beter te concentreren, op een leuke manier.

Little Dutch Memo Flowers And Butterflies   Little Dutch Memo Sailors Bay | Baby & Tiener Megastore

Wil je dat je kindje zichzelf even bezig houdt? Kies dan voor een puzzel! Dit is leuk en leerzaam tegelijkertijd. Puzzels zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden, waardoor er altijd wel een is die past bij de leeftijd van je kindje. Een puzzel is goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en coördinatie van je kindje.

Little Dutch houten puzzel gans   Little Dutch houten puzzel stad

Op zoek naar een spelletje wat leuk om te doen is met broertjes en zusjes? Ga dan voor het Little Dutch hengelspel! De houten diertjes kunnen worden opgevist uit het aquarium met behulp van een hengel met een magneetje. Wie vangt als eerst de meeste vis?

Little Dutch Hengelspel

Een babygym voor de allerkleinsten

Is jouw kindje nog te klein om samen spelletjes te spelen? Kijk dan voor een leuke babygym. De babygym zet je neer op de grond op een lekker zacht boxkleed en je kindje kan zich vermaken door te spelen met alle leuke figuurtjes die er aan hangen.

Quax Babygym

Hutten bouwen met een tipi tent

Kinderen vinden het vaak geweldig om hutten te bouwen in huis. Overal zo veel mogelijk kussens en dekens vandaan verzamelen en een zo groot mogelijke hut maken waar ze lekker in kunnen spelen. Een perfecte basis voor deze stoere hut is een tipi tent. Het perfecte uitgangspunt voor urenlang speel- en bouwplezier!

Tipi Tent

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog voldoende inspiratie opgedaan om je binnen te vermaken met je kindje(s). Wil je nog meer leuke spelletjes en puzzels bekijken? Kijk dan in de spelletjes categorie op de website om nog meer leuke activiteiten te bekijken. Wij wensen je alvast veel plezier thuis tijdens de koude winterdagen!

Geplaatst op 27 december 2021