Blog - Welke items mogen niet ontbreken in de kledingkast van je kindje?

Wanneer er een kindje op komst is, is er niets leukers dan kleertjes uitzoeken! Maar waar moet je beginnen met het uitkiezen van kleding voor je kindje? Er is zo veel keus! En al die maatjes? Hoe werkt dat precies? Het kan heel overweldigend voelen wanneer je kleertjes gaat uitzoeken voor je kleintje, omdat er zo veel keuze is. Wat heb je nou eigenlijk echt nodig? Om het voor jou wat overzichtelijker te maken hebben we een overzicht gemaakt van alle onmisbare items die niet kunnen ontbreken in de kledingkast van je kindje!

Dirkje babykleding

Welke kledingmaat heeft je pasgeboren kindje?

De kledingmaat van je kindje is gelijk aan het aantal centimeters dat hij of zij lang is. Een pasgeboren baby past meestal het beste in maat 50. Dit is de gemiddelde lengte van een newborn. Wanneer je kindje bij de geboorte meer weegt dan 3500 gram, past hij al in maat 56. Meestal past je kindje in maat 56 met een leeftijd van 1 tot 2 maanden. Van 2 tot 4 maanden passen kindjes gemiddeld in maat 62.

Boxpakje Feetje

Onmisbaar: rompertjes

De eerste items die echt niet mogen ontbreken in de kledingkast van je kindje zijn rompertjes. Je kindje zal bijna altijd een rompertje dragen, dus dit zal onmisbaar zijn! Omdat het zo vaak wordt gedragen is het fijn om er voldoende in huis te hebben. Er zitten er altijd wel een paar in de was en je wilt liever niet zonder zitten. Wij raden het aan om minstens 6 rompertjes aan te schaffen. Omdat je baby’tje in het begin heel snel groeit, is het wel handig om voor de geboorte alvast rompertjes van verschillende maten in huis te hebben, van bijvoorbeeld maat 50, 56 en 62. Zo ben je goed voorbereid! Wij vinden zelf overslagrompertjes heel fijn voor een pasgeboren kindje. Deze zijn gemakkelijk aan en uit te doen bij je kindje en hoeven niet over het hoofdje.

Rompertje Noppies

De basisgarderobe

Naast rompertjes zijn bovenkleding en broekjes ook onmisbaar in de basisgarderobe van je kindje. Bovenkleding bestaat uit shirtjes en truitjes. Afhankelijk van het seizoen waarin je kindje is of wordt geboren kun je kiezen voor shirtjes met korte mouwen of shirtjes met lange mouwen. Shirtjes met lange mouwen zijn altijd handig om te hebben, want ook in de zomer kan het soms best fris zijn buiten! Zorg dat je minimaal 6 shirtjes en/of truitjes voor je kindje in huis hebt, zo weet je zeker dat je nooit zonder zit. Basisgarderobe

Kies voor minimaal 6 broekjes. Zo heb je voldoende setjes om je kindje goed aan te kleden. Het is fijn om voldoende kleding te hebben omdat er wel eens wat vies wordt.  

Baby broekje

Een van de eerste dingen die je ook in huis moet hebben is een mutsje. Gelijk als je kindje geboren wordt krijgt hij of zij al een mutsje op, omdat er veel warmte verloren gaat via het hoofdje. Een mutsje zorgt ervoor dat je kindje niet te snel afkoelt. Ook sokjes houden je kindje lekker warm. De maat van sokjes wordt meestal aangegeven door de leeftijd van het kindje, bijvoorbeeld 0-3 maanden. Deze maat is dan ook perfect voor jouw pasgeboren kindje!

Baby mutsje

Als laatste is het belangrijk om een jasje of vestje voor je kleintje in huis te hebben. Afhankelijk van in welk seizoen je kindje wordt geboren kun je de keuze maken voor een jasje of een vestje. Het belangrijkste is dat je kindje het lekker warm zal hebben wanneer jullie naar buiten gaan!

Baby vesstje

Zorg ervoor dat je de basisgarderobe lekker op tijd in huis hebt 

Om nog even een keer alle benodigde kledingstukken overzichtelijk op een rijtje te zetten: wat je nodig hebt zijn rompertjes (minimaal 6), shirtjes en truitjes (minimaal 6), broekjes (minimaal 6), mutsjes (2), sokjes (4 paar) en een jasje of vestje. Kies voor kleding in maat 50, 56 en 62 zodat je de eerste tijd als je kindje snel groeit al wat in huis hebt. Koop niet te veel kleding in de kleinste maat, omdat je kindje hier waarschijnlijk maar heel kort in past. Het is fijn om de eerste kledingstukken voor je kindje al lekker op tijd in huis te hebben, maximaal één maand voor de uitgerekende datum. Zo hoef je je daar in ieder geval geen zorgen meer over te maken en heb je nog uitgebreid de tijd om leuke kleertjes voor je kleintje uit te zoeken! 

Vanaf nu shop je de leukste babykleding bij ons in de webshop! Kijk snel verder en doe inspiratie op voor de basisgarderobe voor jouw kleintje. 

 

Geplaatst op 5 oktober 2021