Blog - De voordelen van bakfietsen: meer dan alleen een trend!

Elektrische bakfietsen zijn tegenwoordig steeds vaker op de weg te zien en dat is geen toeval. De afgelopen jaren is het aantal bakfiets aankopen in Nederland namelijk aanzienlijk toegenomen. Veel gezinnen erkennen de voordelen van het gebruik van bakfietsen. Dit komt voort uit de groeiende bewustwording rond duurzaamheid en de toenemende drukte in het woon- en werkverkeer. De elektrische bakfiets wordt vaak beschouwd als het vervoermiddel van de toekomst.

De voordelen van elektrische bakfietsen

Steeds meer mensen laten een tweede auto staan en stappen over op elektrische fietsen of bakfietsen. Dit is niet verwonderlijk, gezien de vele voordelen die een elektrische bakfiets biedt ten opzichte van een auto of ander vervoermiddel. Naast het feit dat elektrische bakfietsen praktisch zijn, brengen ze ook financiële voordelen met zich mee.

Praktische voordelen

Elektrische bakfietsen zijn bijzonder praktisch in gebruik. Ze bieden meer ruimte dan traditionele fietsen, waardoor je gemakkelijk meerdere kinderen, boodschappen of zelfs huisdieren kunt vervoeren. Dit maakt elektrische bakfietsen ideaal voor ouders die hun kinderen naar school of sportactiviteiten willen brengen.

Bovendien zijn er praktische voordelen in vergelijking met auto’s. Met een elektrische bakfiets kun je altijd een parkeerplek vinden, bespaar je op parkeerkosten en kun je soepel door stedelijke files navigeren. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld!

Financiële voordelen

Naast deze praktische voordelen brengt een elektrische bakfiets ook financiële voordelen met zich mee. De aanschafkosten van een bakfiets zijn lager dan die van een auto, evenals de onderhouds- en verzekeringskosten. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over hoge brandstofkosten en het opladen van een bakfiets kost slechts een fractie van wat benzine zou kosten. Op dit moment zijn er ook geen belastingen op het bezit van een bakfiets.

Proefrit maken

Benieuwd naar de bakfietsen in ons assortiment? Maak dan snel jouw afspraak in onze Megastore in Sliedrecht. Hier krijg je advies welke bakfiets bij jou past én kan je een proefrit maken! 

Maak hier jouw afspraak!

Geplaatst op 3 oktober 2023