Blog - Tips voor een duurzame babyuitzet

Als er een kleintje op komst is heb je veel spullen nodig! Door te kiezen voor een duurzame babyuitzet kan je een steentje bijdragen aan een mooiere wereld voor jou en je kleintje. Een duurzame babyuitzet bestaat uit babyproducten die beter zijn voor mens en milieu. Vindt jij duurzaamheid ook een belangrijk onderwerp en wil je weten hoe je kiest voor een duurzame babyuitzet? In deze blog geven we je een aantal tips waar je op kan letten bij het verzamelen van duurzame spulletjes voor je kleintje.

Duurzame babyuitzet

Tip 1. Kies voor producten van een goede kwaliteit

Producten van een goede kwaliteit gaan lang mee. Daardoor zullen jij en je kindje er lang plezier van hebben! Door te kiezen voor babyproducten van een goede kwaliteit maak je een hele duurzame keuze, doordat ze niet zomaar vervangen hoeven te worden. Is er later nog een broertje en zusje op komst? Dan kunnen dezelfde producten gemakkelijk nog een keer gebruikt worden doordat ze niet snel verslijten!

Duurzame producten

Tip 2. Een meegroei babykamer

Een meegroei babykamer is, zoals de naam al zegt, een babykamer op de groei. De babykamer bestaat uit een meegroei ledikantje, een commode en eventueel een kledingkast. Het meegroei ledikantje groeit mee met je kindje, doordat het kan worden omgebouwd van baby bed tot peuterbed. De bedbodem van dit bedje is verstelbaar en op ten duur kan er één spijlenzijde worden verwijderd zodat je kindje zelfstandig in en uit het bedje kan stappen. Het meegroei ledikantje is wat groter dan een normaal baby bedje en kan langer worden gebruikt. Je kindje zal er in kunnen liggen vanaf de geboorte tot een leeftijd van 5 jaar. Zo doe dus extra lang met de babykamer!

Meegroei babykamer

Tip 3. Babykleding gemaakt van biologische en natuurlijke materialen

Babykleding gemaakt van biologisch katoen is duurzaam en beter voor het milieu. In veel kleding zitten microplastics. Als de kleding wordt gewassen komen deze kleine plastic deeltjes in het milieu terecht. Plastic kan niet biologisch worden afgebroken en blijft daardoor in de natuur achter. Deze vervuiling kan heel gemakkelijk worden tegengegaan door te kiezen voor babykleding van biologische en natuurlijke materialen. Babykleding van biologisch katoen is niet alleen een stuk beter voor mens en milieu, het voelt ook heerlijk zacht aan!

De babykleding van Noppies is gemaakt van 100% biologisch katoen. Door de kleding te produceren van biologisch katoen wordt de impact op het milieu zoveel mogelijk verkleind. Noppies verlaagt de impact van hun kledingproductie op de wereld door het gebruikmaken van duurzamere productiemethoden, betere werkomstandigheden en het gebruik van minder chemicaliën, water en energie.

Noppies Babykleding

Tip 4. Gebruik biologische verzorgingsproducten voor je kindje

Biologische verzorgingsproducten zijn niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor de kwetsbare huid van je kindje. In veel verzorgingsproducten zitten namelijk microplastics en andere stoffen die slecht zijn voor het milieu. Door te kiezen voor biologische en natuurlijke verzorgingsproducten komen er geen schadelijke stoffen in het milieu terecht en wordt de huid van je kindje op een milde en fijne manier verzorgd!

De verzorgingsproducten van Naïf zijn goed voor mens, dier en milieu. De verzorgingsproducten bevatten alles wat de huid echt nodig heeft en zijn vrij van microplastics, parabenen en minerale oliën. De producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en dus goed voor de huid van je kindje!

Naïf verzorging

Heb jij al zin om te gaan babyshoppen met deze handige tips? Maak voordat je gaat beginnen met shoppen voor je kleintje een lijst met spulletjes die je nodig hebt! Zo weet je zeker dat je niks te kort komt en kan je je alvast even verdiepen in de duurzame opties van de verschillende producten.

Geplaatst op 11 juli 2022