Blog - How to style: een jungle babykamer

Favoriet bij kindjes maar ook bij papa en mama: een jungle babykamer! Wij snappend dat maar al te goed, het is een super leuk thema voor zowel jongens als meisjes. Je kan er voor kiezen om de kamer compleet in het jungle thema aan te kleden, tot het behang aan toe, maar je kan ook gaan voor wat stoere accessoires om het thema terug te laten komen in de ruimte.

Bopita babykamer

Hoe wil je dat de jungle babykamer eruit gaat zien?

Als je gaat beginnen met het inrichten van een jungle babykamer voor je kleintje kan je kiezen voor welke materialen je wilt gaan gebruiken en hoe je precies wilt dat de ruimte eruit gaat zien. Kies jij voor een groene kleur op de muur of een stoer jungle behang of ga je werken met alleen jungle accessoires en houd je de rest van de kamer liever een beetje neutraal? Een jungle behang met daarop een planten- of dierenprint is vooral voor je kleintje heel leuk! Zo kan hij of zij uitgebreid alle dieren bekijken en leren jullie samen alle dierennamen als je kindje daar oud genoeg voor is.

Jungle behang

Bron: Creative Lab Amsterdam

Als je de kamer liever wat neutraler of rustiger wilt inrichten kan er ook voor kiezen om de muur in een mooie kleur te schilderen, zoals donkergroen of okergeel. Hang iets leuks aan de muur in Jungle stijl of maak gebruik van accessoires en planten om het jungle thema in de ruimte te brengen.

Quax babykamer

Maak gebruik van natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn erg mooi in een jungle babykamer, zoals bamboe of rotan. Voor de allerkleinste kan je kiezen voor een rotan wiegje, dat gebruikt kan worden tot een leeftijd van 6 maanden. Kies je liever voor een groter bedje? Ga dan voor een ledikantje, dat gebruikt kan worden tot een leeftijd van 2,5 jaar. Ledikantjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals wit, zwart, grijs en mooie aardetinten. Al deze opties kunnen heel mooi staan in een echte jungle kamer! Het is maar net waar je zelf van houdt.

Jungle babykamer Bopita

Accessoires maken de kamer compleet

Accessoires maken de jungle babykamer compleet en zijn echt onmisbaar! Kies je voor hippe wandhaken, een stoere dierenkop van stof of een mooie plant? Door deze accessoires in de babykamer te gebruiken maak je een geheel van de ruimte en zal het kamertje er heel gezellig en sfeervol uit zien!

Wil je geen echte planten in het babykamertje? Dan zijn de vilten planten van KidsDepot ideaal! Deze plantjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten, kleuren en maten, hebben geen onderhoud nodig maar zien er wel heel gezellig uit!

Jungle accessoires

Hou jij wel van wat grotere en opvallende accessoires in de babykamer? Misschien is de knuffel giraf van Childhome dan wel wat voor in de babykamer van jouw kleintje! Deze grote giraf kan op zichzelf staan en is een echte eyecatcher voor in iedere ruimte.

Knuffel giraf Childhome

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog zelf ook voldoende inspiratie opgedaan voor het inrichten van de jungle kamer voor jouw kleintje. Wij wensen je alvast veel plezier met het samen met je kleintje wilde dieren spotten en genieten van al het moois!

Geplaatst op 11 april 2022