Blog - Musthaves voor jou en je kleintje in de kraamperiode

Als je kindje net geboren is komt er heel veel op je af! Je leven is in één keer anders en het kost tijd om aan elkaar te wennen en aan de nieuwe situatie met elkaar. Het belangrijkste in de kraamperiode is dat jij en je kindje lekker de tijd hebben om samen bij te komen en dat jullie niks te kort komen. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op deze nieuwe periode die aanbreekt kan je er van te voren voor zorgen dat je alles op orde hebt en alle spulletjes die je nodig hebt in huis hebt. Maar wat zijn nou echte musthaves die de kraamperiode net wat leuker, makkelijker en fijner maken? Wij hebben de echte musthaves voor in de kraamperiode op een rijtje gezet om het jou zo makkelijk mogelijk te maken!

Musthaves

Fijne verzorgingsproducten voor jou en je kleintje

Om goed voor je kindje en voor jezelf te kunnen zorgen zijn fijne verzorgingsproducten onmisbaar! Een fijne productlijn met verzorgingsproducten is die van Naïf. De producten bevatten alles wat je huid echt nodig heeft. Ze zijn geschikt voor ieder huidtype en dermatologisch getest. Ook zijn de producten vrij van schadelijke stoffen, microplastics, minerale oliën en siliconen. Van een fijne badolie om in het badje van je kindje te gebruiken tot een zachte bodylotion: alles om je kindje lekker te kunnen badderen en de kwetsbare huid in te smeren. Voor jezelf vind je van Naïf bijvoorbeeld een fijne dagcrème en een reinigende face wash om even goed voor jezelf te kunnen zorgen!

Naïf   Naïf Naïf

Alles voor na het badderen

Na het badderen van je kindje is het fijn om je kindje gelijk lekker te kunnen afdrogen en warm te kunnen houden. Hiervoor kan je een zachte badcape gebruiken of hydrofiele doeken. Beiden zijn eigenlijk onmisbaar om te hebben! Een badcape neemt snel vocht op en houdt je kindje lekker warm. Door de capuchon van de badcape blijft ook het hoofdje van je kindje lekker warm.  Ook een hydrofiele doek neemt snel vocht op. De doeken zijn naast dat ze handig zijn voor het afdrogen van je kindje ook handig voor heel veel andere dingen. Ze zijn ook handig als dekentje, als inbakerdoek, om op te liggen, om viezigheid mee weg te halen en noem maar op. Omdat de hydrofiele doeken zo veel worden gebruikt wordt er ook aangeraden om minstens 12 tot 18 doeken in huis te hebben. Je gaat gegarandeerd heel veel gebruiken!

Badcape Badcape

Praktisch: een babyfoon

Een babyfoon is heel praktisch, zelfs al tijdens de kraamperiode. Het kan nog wat moeizamer gaan om regelmatig op te staan en te lopen na de bevalling, maar je wilt natuurlijk wel je kindje op elk moment goed in de gaten kunnen houden! Ligt je kindje even in zijn of haar eigen bedje te slapen? Zet er een babyfoon bij en jij kan vanaf de bank checken of alles goed gaat. Wil je ook naar je kindje kijken? Kies dan voor een babyfoon met camera. De Luvion babyfoon Essential met camera is voorzien van een camera waarmee je je kindje haarscherp kan zien. Dankzij de nachtzicht functie kan je je kindje ook in het donker bekijken. Ook heeft de babyfoon een terugspreekfunctie waarmee je tegen je kindje kan praten via de babyfoon. Zelfs de kamertemperatuur van de babykamer kan je in de gaten houden via de Luvion babyfoon!

Luvion babyfoon   Luvion Babyfoon

Een fijne plek voor je kindje in een babynestje

Met een babynestje creëer je op elke plek een fijne en geborgen slaapplek voor je kindje. Ideaal voor je pasgeboren kleintje als je hem of haar lekker dicht bij je in de buurt wil hebben! Je kan het babynestje in de box leggen, op de bank, op de grond of waar je maar handig vindt! Dankzij de zachte bodem van het nestje zal je kindje overal lekker liggen. Ook geeft een babynestje je kindje een veilig en geborgen gevoel. Heel fijn, want hierdoor zal je kindje zich op het gemak voelen en rustig worden! Ook als je op pad gaat met je kindje is het babynestje ideaal, want je neemt het heel makkelijk overal mee naartoe en zo kan je overal een fijn en geborgen plekje voor je kindje creëren.

Babynestje Babynestje

Een voedingskussen: ideaal tijdens de zwangerschap en daarna!

Een voedingskussen is niet alleen handig voor tijdens het voeden van je kindje, ook tijdens de zwangerschap kan dit kussen al heel fijn zijn. Zeker als je tijdens de zwangerschap last hebt van je buik, rug, benen, heupen, knieën, schouders of enkels, dan kan een voedingskussen een uitkomst bieden. Het kussen zorgt voor ondersteuning van je lichaam tijdens de zwangerschap. Het zorgt ervoor dat jij een natuurlijke houding aanneemt terwijl je slaapt. Is je kindje geboren? Dan is het kussen ideaal tijdens het voeden! Je kan het kussen gebruiken om ervoor te zorgen dat je kindje comfortabel ligt en zodat je zelf wat meer ondersteuning krijgt. Zeker net na de bevalling kan het best zwaar om je kindje lange tijd vast te houden in je armen. Je legt het voedingskussen om je middel en zo kan je je kleintje comfortabel op het kussen leggen tijdens het geven van fles- of borstvoeding. De kussens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en materialen zodat je een kussen kan kiezen wat bij jou past!

Voedingskussen   Voedingskussen

Wat is voor jou een echte musthave voor in de kraamperiode?

Geplaatst op 28 februari 2022