Blog - De populairste kinderstoelen van dit moment

Een fijne kinderstoel voor je kindje is onmisbaar. Zo kan je kindje gezellig bij je aan tafel zitten en genieten van zijn of haar eerste hapjes! Later kan je kindje zelf gaan leren eten vanuit de kinderstoel, wanneer een normale stoel nog wat te groot is. Het is een veilige en handige manier om je kindje bij jezelf aan tafel te zetten, vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten. Sommige kinderstoelen kunnen zelfs al worden gebruikt vanaf de geboorte, doordat ze versteld kunnen worden in verschillende groottes, eventueel met behulp van een speciale opzet. Ook dit is ideaal, want zo kan je je kindje altijd gemakkelijk bij je in de buurt zetten! In deze blog vertellen we je alles over de meest populaire en handige kinderstoelen van dit moment. Er is namelijk heel veel aanbod en daardoor kan het best lastig te zijn om een kinderstoel te kiezen die bij jou en je kindje past!

Quax kinderstoel Ultimo

De meest populaire en bekende meegroeistoel: de Stokke Tripp Trapp

Veruit de meest populaire en bekende kinderstoel is de Stokke Tripp Trapp. Deze veelzijdige kinderstoel groeit mee met je kindje, vanaf de geboorte tot ver na de tienerjaren! Doordat deze stoel in veel verschillende maten kan worden versteld kan hij heel lang worden gebruikt. De voetensteun en het zitvlak zijn beide verstelbaar. Ook zijn er verschillende losse opzetstukken verkrijgbaar waardoor de stoel al heel vroeg kan worden gebruikt. De eerste uitbreiding is de Newborn Set. Dit nestje kan op de Tripp Trapp kinderstoel worden geplaatst en je kindje kan hierin liggen vanaf de geboorte tot een gewicht van 9 kg. Ideaal, want zo kan je je kindje al vanaf kleins af aan gemakkelijk bij je in de buurt of bij je aan tafel neerzetten. Als je kindje toe is aan de eerste oefen hapjes kan het nestje rechtop worden geplaatst zodat je kindje ook wat rechter zit.

Is je kindje uit de Newborn Set gegroeid? Plaats dan de Baby Set op de Stokke kinderstoel. De Baby Set zorgt ervoor dat je kindje vanaf 6 maanden zelfstandig in de stoel kan zitten. Is je kindje hieruit gegroeid? Dan kan de set worden verwijderd en kan je kindje zelfstandig in de stoel zitten, tot een maximaal gewicht van 85 kg. Je zal dus gegarandeerd heel lang plezier hebben van deze fijne kinderstoel!

Stokke Tripp Trapp kinderstoel

Een kinderstoel met een uniek design: de Bloom Fresco

Opzoek naar een kinderstoel die niet alleen praktisch is maar ook nog eens een echte eyecatcher is voor in huis? Dan is de Bloom Fresco kinderstoel perfect! Deze stijlvolle en unieke stoel kan worden gebruikt vanaf de geboorte en groeit mee met je kindje tot een gewicht van 36 kg en een leeftijd van ongeveer 8 jaar. Ook nog eens een duurzame keuze dus, want de stoel gaat een lange tijd mee!

De kinderstoel wordt geleverd met een zitverhoger zodat je kindje vanaf het moment dat hij of zij zelfstandig kan zitten bij je aan tafel kan komen zitten. De stoel kan aan tafel worden aangeschoven maar kan ook worden gebruikt met het meegeleverde eetblad.

Bloom Fresco kinderstoel   Bloom Fresco kinderstoel

Praktisch en stijlvol: de Quax Ultimo kinderstoel

De Quax Ultimo kinderstoel is een stoel die ook meegroeit met je kindje. De stoel heeft een luxe uitstraling, is verkrijgbaar in verschillende tijdloze kleuren en staat daardoor mooi in ieder interieur! De stoel is verstelbaar in hoogte en kan met of zonder eetblad worden gebruikt. Hij is geschikt vanaf een leeftijd van 6 maanden tot een maximaal gewicht van 15 kg. De stoel kan versteld worden in verschillende hoogtes, zodat hij altijd op de perfecte hoogte kan staan voor bij jou aan tafel. Ook kan hij tot op keukeneiland hoogte worden gezet of juist lekker dicht bij de grond zodat je kindje zelf in- en uit de stoel kan klimmen. De stoel is voorzien van een 5-puntsgordel zodat je je kindje veilig kan vastzetten.

Quax Ultimo kinderstoel

Een compacte inklapbare kinderstoel: Robin

Een inklapbare kinderstoel is ideaal want wanneer hij even niet gebruikt wordt kan je hem gemakkelijk inklappen tot een compact pakketje en ergens opbergen. Zo staat hij niet altijd in de weg en hoef je hem alleen tevoorschijn te halen wanneer je hem nodig hebt! Topmark kinderstoel Robin kan worden gebruikt vanaf 6 maanden tot 36 maanden en een maximaal gewicht van 15 kg. De stoel kan in veel verschillende posities worden versteld zodat hij meegroeit met je kindje. De kinderstoel is verstelbaar in 7 hoogtes, de rugleuning in 5 posities en de voetensteun in 3 posities. Het eetblad is afneembaar, zodat de stoel ook gewoon aan tafel kan worden aangeschoven.

Topmark kinderstoel Robin   Topmark kinderstoel Robin Topmark kinderstoel Robin

Alle bovengenoemde kinderstoelen kunnen versteld worden zodat ze meegroeien met je kindje. De een kan net wat langer worden gebruikt dan de ander, het is maar net wat je zelf een fijne optie vindt! Wanneer je een kinderstoel gaat uitzoeken is het wel belangrijk om erop te letten vanaf wanneer je de stoel wilt gebruiken. Niet alle stoelen kunnen al vanaf de geboorte worden gebruikt, dus let goed op de eigenschappen. Ook is het altijd handig om te kiezen voor een stoel die gemakkelijk schoongemaakt kan worden. Er wordt regelmatig geknoeid met eten en daarom is het fijn als je dit makkelijk af kan nemen. Bij alle bovenstaande stoelen is dit geen enkel probleem!

Wil je het complete assortiment kinderstoelen bekijken? Kijk dan op de kinderstoelen pagina in de Baby & Tiener webshop! Het assortiment bestaat uit meegroei kinderstoelen, inklapbare kinderstoelen en stoelverhogers die op een normale stoel kunnen worden geplaatst.

Geplaatst op 7 februari 2022