Blog - Heerlijk slapen met inbakerdoeken en slaapzakken van Puckababy

Puckababy helpt je kindje goed, veilig en rustig te slapen vanaf dag één! De inbakerdoeken en slaapzakken zorgen ervoor dat je kindje heerlijk kan slapen dankzij het geborgen gevoel. De inbakerdoeken en slaapzakken van Puckababy kunnen zelfs al worden gebruikt vanaf de geboorte van je kindje! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zodat jij kan kiezen voor een oplossing die bij jouw kindje past. In deze blog geven we wat meer uitleg over de verschillende inbakerdoeken en slaapzakken.

Puckababy inbakerdoek

Een geborgen gevoel met een Puckababy inbakerdoek

Inbakeren is vaak een goede oplossing voor onrustige baby’tjes. Het geeft je kindje een knus, veilig en geborgen gevoel. De inbakerdoeken van Puckababy zijn heel gemakkelijk in gebruik. Ze zijn voorzien van een rits aan de zijkant, waardoor inbakeren heel gemakkelijk wordt! Door de unieke vorm van de inbakerdoek wordt je baby rustig. Je kleintje zal beter en langer slapen.

In de Puckababy inbakerdoek ligt je kindje veilig en niet te strak.  De warmte wordt goed gereguleerd, zodat je kleintje het niet zomaar te warm zal hebben. De armpjes van je kindje zitten vast in de inbakerdoek en dit zorgt ervoor dat ze niet rond kunnen zwaaien. Zo kan je kleintje zichzelf niet slaan of wakker schrikken van zichzelf.

Puckababy inbakerdoek

Er zijn inbakerdoeken voor de verschillende leeftijden voor je kindje. Vanaf de geboorte van je kindje kan je gebruikmaken van de Puckababy inbakerdoek The Original Piep. Deze doek kan worden gebruikt tot een leeftijd van 3 maanden. 

Puckababy inbakerdoek The Original Mini is de opvolger van de inbakerdoek Piep. Met deze doek kan je geleidelijk aan het inbakeren van je kindje afbouwen. De inbakerdoek maakt de overgang naar normaal slapen gemakkelijker. De Mini inbakerdoek heeft ritsjes ter hoogte van de armpjes. Dit zorgt ervoor dat je kindje in het slaapzakje kan blijven slapen, maar dan toch de armpjes vrij kan bewegen. Een fijne combinatie van een geborgen gevoel met toch wat meer vrijheid!

Puckababy inbakerdoek

Slaapzakken voor newborns en kindjes tot een leeftijd van 2,5 jaar

Vanaf de geboorte kan jouw kindje al slapen in een Puckababy slaapzak. Speciaal voor de allerkleinste zijn er de Puckababy newborn slaapzakjes. Deze slaapzakjes kunnen worden gebruikt tot een leeftijd van 6 maanden. Het slaapzakje houdt je kindje goed op temperatuur en beschermt tegen de kou. De zachte stof en de luxe afwerking zorgen ervoor dat het slaapzakje heerlijk zit!

De slaapzak geeft je kindje een geborgen gevoel. De warmte van de slaapzak stelt je kindje gerust. Het dragen van de slaapzak bevordert goed slapen en bemoeilijkt omrollen. De slaapzak is voorzien van mouwtjes, die bij de katoenen uitvoeringen ook afritsbaar zijn. Ideaal voor warmere dagen!

Is je kindje uit de newborn slaapzak gegroeid? Dan kan de overstap worden gemaakt naar de Puckababy slaapzak 4 seasons! Deze slaapzak is geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden tot een leeftijd van 2,5 jaar.

Puckababy slaapzak

Het hele jaar door veilig slapen met de Puckababy slaapzak 4 seasons

In de Puckababy slaapzak 4 seasons slaapt je kindje het hele jaar door heerlijk veilig en geborgen! De 4-in-1-slaapzak is ontwikkeld voor alle weersomstandigheden, omdat hij in een handomdraai kan worden veranderd van een lekker warme slaapzak voor de herfst en winter naar een luchtigere slaapzak voor de warmere dagen in de lente en zomer. Zo heeft je kindje het nooit te koud of te warm!

De 4 seasons slaapzak bestaat uit verschillende lagen die los van elkaar gebruikt kunnen worden voor een luchtige slaapzak of in combinatie met elkaar voor een fijne warme slaapzak voor in de winter. In de winter kan je de slaapzak compleet gebruiken met binnen- en buitenzak. De slaapzak heeft dan een TOG-waarde van 2.5. In de herfst kan je alleen de teddy binnenzak gebruiken. De binnenzak kan worden los geritst van de buitenzak en kan binnenstebuiten worden gekeerd. Nu zal de teddystof aan de buitenkant zitten en heeft de slaapzak een TOG-waarde van 2.0. In de lente kan alleen de katoenen buitenzak worden gebruikt. Hiervoor rits je de teddy binnenslaapzak los en haal je hem uit de buitenzak. Nu heeft de slaapzak een TOG-waarde van 0.5. Is het warm buiten? Rits dan de mouwen van de katoenen slaapzak af, voor een heerlijk luchtig slaapzakje met een TOG-waarde van 0.25.

De Puckababy 4 seasons slaapzak kan worden gebruikt vanaf een leeftijd van 6 maanden tot 2,5 jaar. Er zit een buikband in de slaapzak, die ideaal is voor kindjes tot een leeftijd van 9 maanden. Dit zorgt ervoor dat je kleintje veilig kan slapen en op zijn plaats blijft in de slaapzak! De lengte van de slaapzak is verstelbaar waardoor je kindje er lang in kan blijven slapen!

Puckababy slaapzak 4 seasons

Hopelijk weet je na het lezen van deze blog alles over het inbakeren van je kindje en het veilig slapen in de slaapzak! Wil je hier toch liever nog wat meer informatie over? Kom dan eens langs in één van de Baby & Tiener Megastores in Sliedrecht of Capelle a/d IJssel. Hier staan onze productexperts voor je klaar die je alles kunnen vertellen over het inbakeren van je kindje en over de verschillende slaapzakjes!

Geplaatst op 22 augustus 2022