Blog - De tweeling babykamer inrichten

Ben jij in verwachting van een tweeling? Dat betekent dat je dubbel zo veel spulletjes nodig hebt! Er kan heel veel op je af komen in één keer. Beide kindjes kunnen makkelijk bij elkaar op de kamer liggen, want je kindjes zullen het fijn vinden om bij elkaar te zijn. Wel moet je de babykamer nu inrichten voor twee kindjes! Voor wat voor meubels kies je en wat voor andere spulletjes heb je allemaal nodig? In deze blog vertellen we je alles over het inrichten van de babykamer voor een tweeling en geven we handige tips!

Tweeling babykamer

Bron: Modaprints

Welke meubels heb je allemaal nodig in de babykamer voor een tweeling?

De belangrijkste meubels die je nodig hebt voor de inrichting van een babykamer zijn een baby bedje en een commode. Wanneer je extra opbergruimte nodig hebt voor alle babyspulletjes kan je ook een kledingkast in het kamertje zetten. Voor een tweeling heb je natuurlijk twee baby bedjes nodig in plaats van één. Zo hebben allebei je kindjes een fijn eigen slaapplekje. Als baby bedjes kan je kiezen voor wiegjes of ledikantjes. Een wiegje kan worden gebruikt tot een leeftijd van ongeveer 6 tot 9 maanden. Zodra je kindje zelfstandig kan zitten en zichzelf kan optrekken is het tijd om over te stappen op een groter bedje. Als je een baby bedje wilt dat een langere tijd gebruikt kan worden kan je kiezen voor een ledikantje. Dit bedje kan worden gebruikt tot een leeftijd van ongeveer 2,5 jaar. Ook een verstandige keuze, zeker als er een tweeling op komst is, want zo hoef je maar twee baby bedjes aan te schaffen in plaats van vier, omdat er als je kindjes uit de wiegjes zijn gegroeid alsnog moet worden overgestapt naar ledikantjes.

Meubels Babykamer | Baby & Tiener Megastore

4 tips voor het inrichten van de tweeling babykamer

Tip 1: De babykamer mag symmetrisch worden ingericht

De babykamer symmetrisch inrichten zorgt voor rust. Rust in de babykamer is een van de belangrijkste factoren waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van de ruimte. Het kamertje moet een plekje zijn waar je kindje zich op het gemak voelt en lekker kan uitrusten na een dag vol nieuwe indrukken en prikkels. Het is niet erg om te kiezen voor twee keer dezelfde spulletjes voor een tweeling. Het bespaart een hoop tijd en moeite en het zorgt er ook voor dat het kamertje een mooi geheel wordt! Kies dus bijvoorbeeld voor twee dezelfde baby bedjes en gebruik het zelfde beddengoed om de bedjes op te maken.

Tweeling babykamer

Bron: Project Nursery

Tip 2: Zet een fijne stoel neer in het kamertje

Een comfortabele stoel in de babykamer is een musthave! Kies wanneer er een tweeling op komst is voor een lekkere ruime stoel waar je met beide kindjes kan zitten. De stoel biedt een fijne plek waar je je kindjes kan troosten, kan voeden en later een boekje voor kan lezen. Je kan er ook voor kiezen om twee stoelen neer te zetten in het kamertje. Zo kan je samen met je partner tegelijkertijd je kindjes voeden.

Tip 3: Zorg voor voldoende opbergruimte

Wanneer er een tweeling op komst is heb je extra veel babyspulletjes nodig doordat je spulletjes voor twee kindjes moet hebben. Extra babykleding, extra dekentjes, extra lakentjes en noem maar op! Om alle spulletjes overzichtelijk op te kunnen bergen is het fijn als je voldoende opbergruimte hebt in de babykamer. Kies daarom voor een ruime commode met lekker veel opbergruimte. Vooral een commode met lades is ideaal, omdat je hierin alle spulletjes heel overzichtelijk kan opruimen en sorteren. Zo kan je in één oogopslag vinden wat je nodig hebt!

Tip 4: Plaats de baby bedjes een stukje uit elkaar

Wanneer je de ledikantjes in het babykamertje gaat neerzetten is het belangrijk om even goed na te denken over waar je de bedjes neerzet. Als eerste is het belangrijk om de bedjes niet bij het raam te zetten. Daarnaast kan je er goed aan doen om de bedjes niet tegen elkaar aan te plaatsen, maar er een beetje ruimte tussen te laten. Wanneer je kindjes nog heel klein zijn is dit niet erg, maar later kan het wat hysterische momenten opleveren doordat je kleintjes elkaar wakker kunnen houden en over kunnen klimmen naar elkaars bedjes. Wil je dit voorkomen? Zet de bedjes dan gewoon wat uit elkaar!

Ledikant | Baby Ledikant | Baby & Tiener Megastore

Hopelijk wordt het inrichten van de tweeling babykamer na het lezen van deze blog net wat makkelijker! Wij wensen je veel plezier bij het uitzoeken van alle meubels en spulletjes!

Geplaatst op 14 februari 2022