Slapen

Jollein slapen

Een goede nachtrust voor je kindje is heel belangrijk! ’s Nachts komt je kindje tot rust van alle prikkels en nieuwe indrukken die hij of zij overdag heeft opgedaan. Jollein heeft een grote collectie beddengoed en slaapzakjes waarmee je een heerlijk slaapplekje voor je kindje kan creëren! Bekijk op deze pagina het complete assortiment.

Jollein hoeslakens   Jollein lakentjes   Jollein dekens   Jollein slaapzakken   Jollein klamboes  

232 producten

Pagina

232 producten

Pagina

Hoeslakentjes, lakentjes en dekentjes voor het baby bedje

Jollein heeft een groot assortiment beddengoed voor het wiegje en het ledikantje. Deze soorten beddengoed verschillen wat in maat, doordat het ledikantje wat groter is dan het wiegje. Voor het ledikantje heb jen dan ook grotere dekentjes en lakentjes nodig dan voor het wiegje. Het standaard formaat van een wiegje is 50 x 90 cm en het standaard formaat van een ledikantje is 60 x 120 cm. Het beddengoed is dan over het algemeen ook allemaal voor bedjes met deze afmetingen.

Om het bedje op te maken doe je als eerste een matrasbeschermer of een molton om het matras. Dit geeft extra bescherming aan het matras en zorgt ervoor dat het minder snel vies wordt. Na de molton doe je een hoeslakentje om het matras. Ook dit beschermt het matras en het zorgt ervoor dat je kindje lekker comfortabel ligt, op een zachte ondergrond. Wil je het beddengoed extra beschermen tegen bijvoorbeeld spuug en kwijl, zodat je het minder vaak hoeft te wassen? Leg dan een dubbelgevouwen hydrofiel doek van Jollein over het hoeslaken heen, op de plek waar het hoofdje van je kindje komt te liggen. Deze doek stop je in onder het matrasje, zodat hij strak ligt. Deze kan je heel gemakkelijk elke dag verwisselen zonder dat je heel het bedje hoeft te verschonen.

Na het hoeslakentje heb je het lakentje en het dekentje nodig. Als eerste leg je het lakentje op het bedje en daar over heen leg je het dekentje. Het dekentje leg je wat lager dan de rand van het lakentje, zodat je de rand van het laken een stukje kan omslaan. Zo zie je net een mooi randje van het lakentje. De meeste Jollein lakentjes zijn hier ook speciaal op gemaakt, doordat ze zijn afgewerkt met een leuk printje of ander detail. Je kindje zal heerlijk slapen onder zo’n mooi opgemaakt bedje!

Baby slaapzakken voor in de lente, zomer, herfst en winter

Een Jollein slaapzak is ideaal vanaf het moment dat je kindje ’s nachts wat beweeglijker wordt. De eerste maanden is het lakentje en dekentje genoeg om je kindje warm te houden, maar zodra je kindje meer gaat bewegen woelt hij of zij snel het beddengoed van zichzelf af. Met een slaapzak ben je er dan toch zeker van dat je kindje het niet koud zal hebben!

Voor de verschillende seizoenen heeft Jollein verschillende slaapzakken in het assortiment. Dit doordat het in de zomer warmer is en je kindje daardoor een minder warme slaapzak nodig zal hebben. Je kan kiezen voor een 4 seizoenen slaapzak, een slaapzak met afritsbare mouwen of een zomerslaapzak.

Een 4 seizoenen slaapzak kan, zoals de naam al zegt, het hele jaar door worden gebruikt. De slaapzak bestaat uit twee verschillende lagen die met elkaar, maar ook afzonderlijk van elkaar kunnen worden gebruikt. Ook heeft de slaapzak afritsbare mouwen. Wanneer het buiten koud is, in de winter, kan de slaapzak in zijn geheel worden gebruikt, dus de twee lagen en de mouwen eraan vast. In de lente en zomer kan de binnenste laag uit de slaapzak worden gehaald en kunnen de mouwen eventueel worden afgeritst. Je kan nu de buitenste laag zonder de mouwen gebruiken. Als het warm is buiten, in de zomer, is alleen de binnenste mouwloze laag voldoende om je kindje warm te houden.

Wanneer je opzoek bent naar een slaapzak voor de lente, herfst en winter kan je kiezen voor een slaapzak met afritsbare mouwen. Wanneer het koud is buiten gebruik je de slaapzak in het geheel en als het wat warmer is kan je de mouwen gemakkelijk afritsen. Voor de zomer is deze slaapzak meestal wat te warm, doordat de stof wat dikker is.

Voor in de zomer kan je kiezen voor een Jollein zomerslaapzak. Deze slaapzak is mouwloos en niet heel dik. Wanneer je hem wilt gebruiken wanneer het wat kouder is, kan je hem gebruiken in combinatie met een dekentje.

Belangrijk bij het uitkiezen van een slaapzak voor je kindje is wel om goed te kijken naar de maat. Een slaapzak moet niet op de groei gekocht worden, want een te grote slaapzak kan gevaarlijk zijn doordat de halsopening dan te groot is.

De TOG-waarde van het Jollein beddengoed

Het is belangrijk dat je kindje het ’s nachts niet te warm of te koud heeft. Om er zeker van te zijn dat je kiest voor het juiste beddengoed in elk seizoen kan je kijken naar de TOG-waarde van het beddengoed of het slaapzakje. Deze waarde is een richtlijn die aangeeft hoe goed het beddengoed of het slaapzakje warmte vasthoudt. Hoe hoger de TOG-waarde, hoe warmer het product is. Bij alle dekentjes, lakentjes en slaapzakken van Jollein staat duidelijk aangegeven wat de TOG-waarde van het product is. Je berekent de TOG-waarde door de verschillende waardes van de dekentjes, lakentjes en de kleding die je baby’tje aanheeft tijdens het slapen bij elkaar op te tellen. Voor de verschillende temperaturen in de babykamer wordt een speciale TOG-waarde aanbevolen. Voor een omgevingstemperatuur van 16 tot 18 graden zou de TOG-waarde tussen de 2.5 en 4.0 moeten zijn. Controleer ook altijd zelf of je kindje het niet te warm of koud heeft. Wanneer je kindje te warm aanvoelt trek je iets uit en heeft hij of zij het koud, dan kleed je hem wat warmer aan of gebruik je een dikker dekentje.

Jollein beddengoed en slaapzakjes kopen

Heb jij mooie dekentjes of lakentjes gevonden voor het opmaken van het baby bedje of een fijne slaapzak die je kindje lekker warm houd? Je kan de producten gemakkelijk en veilig online bestellen in de webshop! Wanneer je de bestelling plaatst op een werkdag voor 15:00 uur, dan wordt hij dezelfde dag nog verzonden.

Wil je het complete Jollein assortiment liever eens in het echt komen bekijken? Kom dan langs in één van de vestigingen van de Baby & Tiener Megastore in Sliedrecht of Capelle a/d IJssel. Hier vindt je naast alle slaapspullen voor je kindje ook accessoires voor in de babykamer en speelgoed om je kindje te vermaken!