Klamboes, sluiers & hemeltjes

Met een klamboe of hemeltje creëer je een knusse sfeer in de babykamer. Je kunt een klamboe boven het ledikant bevestigen. Dit zorgt voor een geborgen gevoel voor je kleintje en niet geheel onbelangrijk: sommige klamboes beschermen je kleintje tegen muggen. Is je kindje al wat groter? Dan is het ook erg leuk om met een klamboe een gezellig hoekje in de kinderkamer te maken waar je kindje lekker kan lezen of spelen. Ben jij benieuwd naar ons aanbod? Scroll dan snel verder!

30 producten

Pagina
 1. Meyco Sluier 155 cm Chocolate
  Meyco Sluier 155 cm Chocolate
  Waardering:
  0%
   27,95
 2. Meyco Sluier Uni Sand Ø30xh155 cm
  Meyco Sluier Uni Sand Ø30xh155 cm
  Waardering:
  0%
   27,95
 3. Stokke® Sleepi™ Hemeltje V3 White
  Stokke® Sleepi™ Hemeltje V3 White
  Waardering:
  0%
   69,00
 4. Stokke® Sleepi™ Piekstok V3 Hazy Grey
  Stokke® Sleepi™ Piekstok V3 Hazy Grey
  Waardering:
  0%
   49,00
 5. Stokke® Sleepi™ Drape Rod V3 Natural
  Stokke® Sleepi™ Piekstok V3 Natural
  Waardering:
  0%
   49,00
 6. Stokke® Sleepi™ Piekstok V3 White
  Stokke® Sleepi™ Piekstok V3 White
  Waardering:
  0%
   49,00

30 producten

Pagina

Wat is het verschil tussen een hemeltje en een klamboe?

Een veelgestelde vraag binnen onze Megastore is wat het verschil is tussen een klamboe en een hemeltje. Je kunt een klamboe herkennen aan de dichte bovenkant. De bovenkant van de klamboe is puntig en heeft een lusje waar je ‘m aan kunt ophangen. Je kunt een klamboe boven het ledikant bevestigen. Dit zorgt voor een geborgen gevoel voor je kleintje en niet geheel onbelangrijk: sommige klamboes beschermen je kleintje tegen muggen. Is je kindje al wat groter? Dan is het ook erg leuk om met een klamboe een gezellig hoekje in de kinderkamer te maken waar je kindje lekker kan lezen of spelen. 

Een hemeltje, ook wel een sluier genoemd, is open aan de bovenkant. Ook is een hemeltje vaak lager dan een klamboe en is hierdoor erg geschikt om boven het wiegje te gebruiken.

Een klamboe bevestigen in de babykamer

Heb je een klamboe gevonden die perfect bij jouw ledikant past? Dan is het tijd om na te denken over het bevestigen. Je kunt een klamboe op twee verschillende manieren bevestigen in de babykamer, namelijk:

 1. Met behulp van een piekstok of klamboe standaard
 2. Met behulp van een plafondhaak

Vervolgens hang je de klamboe op aan de lus in de door jou gewenste hoogte. Een sluier wordt met behulp van een hemelstandaard bevestigd. Je rijgt de stof van de sluier door de metalen ring van de hemelstandaard en plaatst vervolgens het hemeltje aan het hoofdeinde van het ledikant of wiegje.

Een klamboe of hemeltje voor de babykamer kopen

Heb jij een klamboe of hemeltje gevonden die perfect past bij jouw ledikant? Bestel dan veilig en eenvoudig via onze webshop. Is het hemeltje op voorraad en bestel je op werkdagen voor 15:00? Dan wordt jouw bestelling dezelfde dag nog verwerkt en verstuurd. Zodat je de klamboe de volgende dag al kunt gebruiken.

Wil je de klamboe liever eerst in het echt bekijken en eventueel passen bij jouw ledikant? Kom dan eens langs en breng een bezoek aan één van onze Megastores. Ontdek hier ons ruime aanbod klamboes en hemeltjes en laat je inspireren door meer dan 85 verschillende babykamers die gestyled zijn volgens de laatste woontrends. Bovendien staan onze product experts graag voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van het perfecte hemeltje voor jouw ledikant.