Ledikant baby

Een ledikant is een item dat echt niet mag ontbreken in de babykamer! In het ledikant kan je baby heerlijk tot rust komen en slapen na een dag vol met nieuwe indrukken. Ga voor een echte eyecatcher door voor een zwart baby bed te kiezen. Als je de kamer liever wat rustiger houdt, ga dan voor een tijdloos wit bedje. Het belangrijkste is dat je een baby ledikant kiest wat bij jouw wensen past! Om de keuze voor een ledikantje wat makkelijker te maken hebben we op deze pagina alle ledikanten voor je verzameld.

154 producten

 1. Leander Baby-Junior Bed White
  Leander meegroeiledikant White
  Waardering:
  0%
  € 899,00
 2. Leander Baby-Junior Bed Walnut
  Leander meegroeiledikant Walnut
  Waardering:
  0%
  € 899,00
 3. Leander Baby-Junior Bed Grey
  Leander meegroeiledikant Grey
  Waardering:
  0%
  € 899,00
 4. Cabino Ledikant Barcelona Wit
  Born Lucky Baby Bed Barcelona Wit
  Waardering:
  0%
  € 329,00
 5. Bebies First Baby Bed Nicky
  Waardering:
  0%
  € 219,99
 6. Bopita Ledikant My First House Wit
  Bopita Ledikant My First House Wit
  Waardering:
  0%
  € 329,00
 7. Bopita Ledikant My First House Naturel
  Bopita Ledikant My First House Naturel
  Waardering:
  0%
  € 349,00
 8. Bopita Ledikant Lisa 60x120 Wit/Naturel
  Bopita Ledikant Lisa 60x120 Wit/Naturel
  Waardering:
  0%
  € 239,00
 9. Leander Classic Ledikant White Wash
  Leander Classic Ledikant White Wash
  Waardering:
  0%
  € 769,00
 10. Leander Classic Ledikant White
  Leander Classic Ledikant White
  Waardering:
  0%
  € 769,00
 11. Leander ledikant walnut
  Leander Classic Ledikant Walnut
  Waardering:
  0%
  € 769,00
 12. Leander ledikant grey
  Leander Classic Ledikant Grey
  Waardering:
  0%
  € 769,00
 13. Betsy wieg
  Cabino Wieg Betsy
  Waardering:
  0%
  € 169,00
 14. Cabino Dayley Baby Bed Grijs
  Waardering:
  0%
  € 229,99
 15. Bopita Ledikant Anne
  Bopita Ledikant Anne
  Waardering:
  0%
  € 259,00
 16. Bopita Bedbank Lisa White/Naturel 70x140
  Bopita Bedbank Lisa White/Naturel 70x140
  Waardering:
  0%
  € 379,00
 17. Cabino Ledikant Texas
  Cabino Baby Bed Texas
  Waardering:
  0%
  € 160,00
 18. Cabino Combi Ledikant Memphis Wit & Grijs
  Cabino Combi Ledikant Memphis Wit & Grijs
  Waardering:
  100%
  (2)
  € 319,99
 19. Combi Ledikant Memphis Grijs
  Cabino Combi Ledikant Memphis Grijs
  Waardering:
  0%
  € 329,99
 20. Quax Ledikant Havana Moonshadow
  Quax Ledikant Havana Moonshadow
  Waardering:
  0%
  € 719,00
 21. Quax Doorgroeiledikant Havana White
  Quax Doorgroeiledikant Havana White
  Waardering:
  0%
  € 784,00
 22. Quax Doorgroeiledikant Havana Moonshadow
  Quax Doorgroeiledikant Havana Moonshadow
  Waardering:
  0%
  € 795,00
 23. Quax Ledikant Indigo Moonshadow
  Quax Ledikant Indigo Moonshadow
  Waardering:
  0%
  € 670,00
 24. Quax Ledikant Indigo White
  Quax Ledikant Indigo White
  Waardering:
  0%
  € 670,00

154 producten

Een veilige en geborgen slaapplek voor je kindje

Om een geborgen en veilige slaapplek voor je kindje te creëren is een ledikant ideaal. Het fijne van dit type bed is dat de zijwanden uit open spijlen bestaan. Je kindje heeft zo voldoende bewegingsruimte en er is geen gevaar voor ademnood wanneer hij of zij tijdens het draaien tegen de zijkant komt te liggen. Ook biedt dit optimale ventilatie en zorgt het ervoor dat je jouw kindje goed kan zien. Maak het baby bedje compleet met een bijpassend ledikant matras. Maak het babybedje leuk op met een lakentje en dekentje en het bedje ziet er gelijk heel gezellig uit!

De overstap van een wieg naar een ledikant

Een baby’tje kan vanaf de geboorte in een ledikant slapen. Wel kunnen we ons goed voorstellen dat je dit nog wel erg groot vindt voor een pasgeboren baby. Hiervoor kan een wieg een goede uitkomst zijn voor de eerste maanden van je kleintje. Een baby wieg is een stuk kleiner dan een ledikant en kan je ook gemakkelijk op je eigen slaapkamer zetten. Zo is je kindje nog lekker dichtbij en kan je hem of haar ’s nachts gemakkelijk pakken om te voeden of te troosten. Wanneer jij en je kindje er aan toe zijn kunnen jullie de overstap maken naar een ledikant. Vaak wordt deze overstap gemaakt na 3 maanden. Vanaf deze leeftijd wordt je kindje steeds beweeglijker en in het ledikantje heeft je kindje lekker de ruimte om te bewegen.

Een veilig ledikant met een verstelbare bodem

Een ledikant kan worden versteld in verschillende hoogtes, door de verstelbare bodem. Wanneer je kindje nog heel klein is en alleen nog maar kan liggen staat het bed op de hoogste stand. Op deze manier kan je je kindje gemakkelijk oppakken zonder dat je ver voorover hoeft te bukken. Als je kindje wat groter is en zichzelf kan optrekken, kan zitten of kan staan kan de bodem naar beneden worden gezet. Op deze manier kan je kleintje niet zelf uit het bedje klimmen. Door het ledikant met verstelbare bodem heb je altijd een veilige slaapplek voor je kindje.

Hoe kies je het juiste bed voor je kindje?

Wanneer je een baby bed voor je kindje gaat uitkiezen, is er keuze uit twee afmetingen:

 • 60 x 120 cm
 • 70 x 140 cm

De standaard afmeting van een baby ledikant is 60 x 120 cm. Het bed met deze afmetingen is geschikt tot een leeftijd van 2,5 jaar. Wanneer je kindje uit het ledikant is gegroeid kun je overstappen op een peuterbed of een eenpersoonsbed. Het voordeel van een peuterbed is dat de overstap van het ledikant naar een groot bed wat minder groot is. Het voordeel van een eenpersoonsbed is dat deze langer mee gaat.

Om ervoor te zorgen dat je niet voor het dilemma van een peuterbed of een eenpersoonsbed hoeft komen te staan, kun je ook kiezen voor een meegroei ledikant. Een meegroei ledikant is een bed met een afmeting van 70 x 140 cm. Het is een ideale optie omdat het lange tijd mee gaat en omgebouwd kan worden tot peuterbed. Zo heb je eigenlijk twee in één! De spijlen van het bedje worden aan een kant weggehaald en je kindje kan nu zelfstandig in en uit het bed stappen. Je kleintje kan op deze manier tot een leeftijd van 5 jaar in het ledikant liggen. Wanneer je kindje hieruit is gegroeid kun je een eenpersoons kinderbed aanschaffen.

Een ledikant kopen 

Een ledikant kopen dat aan jouw wensen voldoet en past bij jouw stijl kan best lastig zijn! We hebben speciaal voor jou de verschillende soorten ledikanten verzameld zodat je een goede en weloverwogen keuze kunt maken. Het volledige assortiment baby bedden is te vinden in de Baby & Tiener webshop en in onze Megastores in Sliedrecht in Capelle a/d IJssel!

Wanneer je graag persoonlijk advies wilt of de bedjes eens in het echt wilt bekijken ben je van harte welkom. Het voordeel van de Baby & Tiener Megastores is dat wij alles voor je kindje onder één dak aanbieden! Dus ben je niet alleen op zoek naar een ledikant, maar wil je ook graag beddengoed of andere aankleding voor de babykamer shoppen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!