Co sleeper

Wanneer je het fijn vindt om je kindje ’s nachts dichtbij je te hebben in de eerste maanden na de geboorte, dan is een co sleeper een perfecte oplossing! Dit bedje wordt ook wel aanschuifwiegje genoemd. Het wiegje kan tegen je bed worden aangeschoven en zo ligt je kindje lekker dichtbij. Het bedje kan aan één kant open worden gemaakt en zo kan je je kindje heel makkelijk uit het bedje halen. Heel handig wanneer je ’s nachts je kleintje wilt voeden of troosten, want zo hoef je zelf je bed niet uit!

Co sleeper

24 producten

 1. X Adventure Co Sleeper Grey
  X Adventure Co Sleeper Grey
  Waardering:
  0%
   89,99
 2. SnuzPod 4 Co Sleeper Natural
  SnuzPod 4 Co Sleeper Natural
  Waardering:
  0%
   245,00
 3. Cabino Co-Sleeper Grijs
  Cabino Co-Sleeper Grijs
  Waardering:
  0%
  Normaal  79,99 Voor  69,99
 4. Cabino Co-Sleeper Beige
  Cabino Co-Sleeper Beige
  Waardering:
  0%
   79,99
 5. SnuzPod 4 Co Sleeper White
  SnuzPod 4 Co Sleeper White
  Waardering:
  0%
   245,00
 6. SnuzPod 4 Co Sleeper Espresso
  SnuzPod 4 Co Sleeper Espresso
  Waardering:
  0%
   245,00
 7. Tutti Bambini Cozee Bed Oak Silver
  Tutti Bambini Co Sleeper Cozee Oak Silver
  Waardering:
  0%
   259,00
 8. Kinderkraft Co Sleeper Neste Up Beige
  Kinderkraft Co Sleeper Neste Up Beige
  Waardering:
  0%
   139,90
 9. XAdventure Co Sleeper Zwart
  XAdventure Co Sleeper Zwart
  Waardering:
  0%
   89,99
 10. Tutti Bambini Cozee Bed Oak / Charcoal
  Tutti Bambini Co Sleeper Cozee Oak Charcoal
  Waardering:
  0%
   259,00
 11. Kinderkraft Co Sleeper Neste Up Melange
  Kinderkraft Co Sleeper Neste Up Melange
  Waardering:
  0%
   139,90
 12. XAdventure Co Sleeper Beige
  XAdventure Co Sleeper Beige
  Waardering:
  0%
   89,99
 13. SnuzPod 4 Co Sleeper Slate
  SnuzPod 4 Co Sleeper Slate
  Waardering:
  0%
   245,00
 14. SnuzPod 4 Co Sleeper Haze Grey
  SnuzPod 4 Co Sleeper Haze Grey
  Waardering:
  0%
  Normaal  245,00 Voor  199,00
 15. SnuzPod 4 Co Sleeper Dusk
  SnuzPod 4 Co Sleeper Dusk
  Waardering:
  0%
  Normaal  245,00 Voor  199,00
 16. SnuzPod 4 Co Sleeper Rose White
  SnuzPod 4 Co Sleeper Rose White
  Waardering:
  0%
   245,00
 17. Childhome Bedkant Wieg Wit + Wielen
  Childhome Bedkant Wiegje Wit + Wielen
  Waardering:
  0%
   199,00
 18. XAdventure Co Sleeper Groen
  XAdventure Co Sleeper Groen
  Waardering:
  0%
   89,99
 19. SnuzPod 4 Co Sleeper Ebony The Natural Edit
  SnuzPod 4 Co Sleeper Ebony The Natural Edit
  Waardering:
  0%
   269,00
 20. SnuzPod 4 Co Sleeper Oak The Natural Edit
  SnuzPod 4 Co Sleeper Oak The Natural Edit
  Waardering:
  0%
   269,00
 21. SnuzPod 4 Co Sleeper Dove
  SnuzPod 4 Co Sleeper Dove
  Waardering:
  0%
   245,00

24 producten

Een veilige slaapplek voor je kindje

In de eerste maanden na de geboorte van je baby’tje wil je het liefst dat hij of zij altijd lekker dichtbij is. Ook ’s nachts kan het een fijn gevoel zijn wanneer je dichtbij je kindje bent en je hem of haar een beetje in de gaten kan houden. Een co sleeper is hiervoor een perfecte oplossing! Je kan dit wiegje tegen je eigen bed aanschuiven en het kan aan één kant worden opengemaakt, zodat je je kindje gemakkelijk in en uit het bedje kan pakken. Maak het bedje alleen open wanneer je je kindje pakt om te voeden, troosten of knuffelen, maar maak hem weer dicht wanneer jullie gaan slapen. Zo voorkom je dat je kindje per ongeluk jouw bed in kan rollen.

Een co sleeper is een veilige plek om je kindje dicht bij je te laten slapen. Dit is veiliger dan je eigen bed, omdat dit vol ligt met kussens, dekbedden en jullie als ouders, en daardoor kan je kindje het snel te warm krijgen. Het geeft jezelf een veilig gevoel omdat je dichtbij je kindje bent en je het zo snel doorhebt wanneer er iets aan de hand is. Het wiegje is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 6 tot 9 maanden. Vanaf deze leeftijd wordt het bedje te klein en is het tijd om over te stappen naar een ledikant. Ook wanneer je kindje zelfstandig overeind kan komen en kan zitten is het tijd om over te stappen naar een groter bedje. Anders kan je kindje zelf uit het wiegje klimmen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Wanneer kies je voor een co sleeper voor je baby?

De meeste mensen die kiezen voor een co sleeper voor hun baby doen dit omdat zij het fijn vinden om hun kindje de eerste maanden bij zichzelf op de slaapkamer te leggen. Naast dat de co sleeper wieg gemakkelijk op je eigen kamer neergezet kan worden, heeft dit bedje nog meer voordelen. Zo is hij bijvoorbeeld ideaal wanneer je kindje borstvoeding krijgt. Je kan ’s nachts je kindje makkelijk uit bed halen en voeden, zonder dat je zelf je bed uit moet. Na de voeding kunnen jullie beiden snel weer lekker verder slapen.

Wanneer je kindje last heeft van reflux, is een co sleeper ook een uitkomst. Bij de meeste van deze wiegjes kan een zijde van het bedje een beetje omhoog worden gezet zodat je kindje een beetje schuin ligt. Dit kan heel fijn zijn voor je kleintje. Ook als hij of zij verkouden is, is dit een fijne optie, want zo kan je kindje wat makkelijk ademhalen.

De voordelen van co sleeping met je kindje

Co sleeping is het samen slapen met je kindje. Met je kindje lekker dicht in de buurt slapen heeft een hoop voordelen! Het geeft jezelf rust omdat je kindje lekker dichtbij is en je kan je kindje goed in de gaten houden. Ook is het goed voor de hechting tussen jou en je kindje. Veel contact tussen moeder en kind zorgt er namelijk voor dat je kindje zich veilig voelt bij je. Ook kan het je nachtrust verbeteren. Je hoeft namelijk niet bij elk geluidje van je kindje naar de babykamer te lopen om te kijken wat er aan de hand is, je kan gemakkelijk even naast je kijken en je kindje troosten.

Een co sleeper bevestigen aan je eigen bed

Wanneer je een co sleeper wieg wilt die aan je eigen bed bevestigd moet worden, moet je goed kijken of dit mogelijk is met het bed dat je hebt. Hij moet namelijk goed vastgemaakt kunnen worden, zodat er geen spleet ontstaat tussen jouw matras en het matras van je kindje. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar het bevestigingsmechanisme van het wiegje. Wanneer hij niet bevestigd kan worden aan je bed, kan hij alsnog wel worden gebruikt maar dan kan je de zijde niet zomaar loshalen. Het bedje kan dan alleen als gewone wieg worden gebruikt. Wel kan de baby co sleeper altijd op dezelfde hoogte als je eigen bed worden gezet, doordat hij verstelbaar is in hoogte. Er moet namelijk geen hoogte verschil zijn tussen jouw matras en het matras van je kindje.

Een co sleeper kopen

Lijkt het jou fijn om je kindje de eerste maanden lekker bij jou op de slaapkamer te hebben? Ga dan voor een co sleeper! Het assortiment in onze webshop bestaat uit co sleepers van o. a. Chicco, Quax en Tutti Bambini. Allemaal bedjes die in hoogte verstelbaar zijn, een zijkant hebben die naar beneden kan en gemakkelijk kunnen worden aangeschoven aan je bed. Wil je de baby bedjes toch liever in het echt bekijken? Kom dan langs in één van onze megastores in Sliedrecht of Capelle a/d IJssel. Hier helpen onze product specialisten je graag bij het uitzoeken van de perfecte co sleeper voor jou en je kindje.