Rieten wieg

Een rieten wieg biedt een veilige en geborgen slaapplek voor je kindje. Rieten wiegjes zijn niet alleen heel licht van gewicht en gemakkelijk overal neer te zetten, ze zien er ook nog eens heel leuk uit! Bekijk op deze pagina het volledige assortiment wiegjes en laat je inspireren!

22 producten

22 producten

Een rieten wieg in de babykamer

Een rieten wieg biedt een geborgen slaapplek voor je kindje. De wieg heeft een mooi en neutraal uiterlijk en zal prachtig staan in elke ruimte! De wieg kan op verschillende manieren worden gecombineerd om de babykamer de uitstraling te geven ie jij mooi vindt! Wanneer je bijvoorbeeld houdt van de bohemian stijl, die op dit moment heel populair is, is de rieten wieg het perfecte uitgangspunt. Combineer de wieg met een witte of houtkleurige commode en trek de stijl zo door in de hele kamer. Maak het geheel helemaal af met rotan accessoires, zoals een mooie lamp.

In een neutrale babykamer is een rieten wieg ook heel mooi uitgangspunt. De wieg zelf heeft namelijk een neutrale kleur en zal een echte eyecatcher zijn in de ruimte! Combineer de wieg met andere neutraalgekleurde meubels zoals een commode en een kledingkast en de kamer is compleet.

Laat je kindje lekker dicht bij je in de buurt slapen

Het handige van een rieten wieg is dat hij licht van gewicht is en je hem gemakkelijk overal neer kan zetten. Bij de meeste wiegjes is een los onderstel verkrijgbaar, zodat je de wieg op een fijne hoogte kan plaatsen. Wanneer je het fijn vindt om je kindje de eerste tijd na de geboorte bij jouw op de slaapkamer te laten slapen, is deze wieg ook echt een uitkomst! Je zet hem gemakkelijk neer naast je bed en zo is je kindje lekker dichtbij. Als je kindje ’s nachts onrustig is kan je hem of haar gemakkelijk troosten, voeden en in de gaten houden.

De rieten wieg is geschikt voor pasgeboren kindjes tot een maximale leeftijd van ongeveer 6 maanden. Vanaf deze leeftijd kan de overstap worden gemaakt naar een baby ledikant.Dit type baby bed heeft een verstelbare bodem, waardoor hij meegroeit met je kindje en gebruikt kan worden tot een leeftijd van 2,5 jaar. Ook als je kindje zelfstandig omhoog kan komen en zichzelf kan optrekken wordt het tijd voor een groter bedje, waar je kindje niet zomaar zelf uit kan klimmen.

De wieg voor je kindje opmaken

Bij de aanschaf van een rieten wieg is het belangrijk dat je er op let dat er geen scherpe stukjes uitsteken waar je kindje zich aan kan bezeren. Om er helemaal zeker van te zijn dat het baby bedje veilig is voor je kindje kan je de wieg bekleden met een mooie hoes. De meeste wiegjes worden geleverd inclusief een jersey hoes die perfect om het baby bedje heen past. Wanneer dit niet het geval is kan deze gemakkelijk worden bijbesteld. Naast de hoes om de wieg maak je het bedje op zoals iedere andere wieg. Doe een matrasbeschermer om het matras om het te beschermen. Hier over heen doe je een hoeslaken. Daarna kan je het bedje verder opmaken met een wieglakentje en een wiegdekentje, zodat je kindje het lekker warm heeft in het bedje. Leg het dekentje over het lakentje heen en sla het een stukje om, zodat er een mooi randje over het dekentje heen valt.

Een moses mandje

Een rieten wieg wordt ook vaak een moses mandje genoemd. Dit is een rieten wieg zonder onderstel die je gemakkelijk neer kan zetten op de plek die jij wilt. Zet het wiegje wel altijd stabiel neer op een stevige en horizontale ondergrond. Het mandje biedt een knusse en geborgen slaapplek voor je kindje waar hij of zij zich snel op het gemak zal voelen. Onderin het moses mandje ligt een zacht matrasje zodat je kindje heerlijk comfortabel ligt.

Een rieten wieg kopen

Heb jij een rieten wieg gevonden die aan al jouw wensen voldoet? Je kan de wieg gemakkelijk en veilig online bestellen in de webshop. Zodra de wieg naar het door jou opgegeven adres is opgestuurd ontvang je een track & trace code waarmee je het pakket kan volgen. Wil je de wiegjes liever in het echt bekijken? Kom dan eens langs in één van onze megastores in Sliedrecht of Capelle a/d IJssel. Hier kan je alle wiegjes uitgebreid bekijken en kan je ook eens rondkijken bij alle andere babyproducten!