Kindermatras 90x200

Het meest populaire kindermatras is een kindermatras 90x200 cm. Dit matras past in de meeste kinderbedden, tienerbedden en hoogslapers en biedt een comfortabele slaapplek voor je kind. Een goede nachtrust is namelijk van groot belang! ’s Nachts verwerkt je kind de indrukken van de dag, komt hij of zij tot rust en ontwikkelt je kind zich. Een goed matras is daarom onmisbaar in de kinderkamer. De kindermatrassen zijn verkrijgbaar in verschillende merken en materialen. Bekijk op deze pagina het complete assortiment!

14 producten

14 producten

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een kindermatras?

Het belangrijkste punt waar je op moet letten bij het aanschaffen van een kindermatras is dat het goede ondersteuning biedt voor je kind. Je kind is in de groei en daarbij zijn een goede ondersteuning en veerkracht van groot belang.

Een van de belangrijkste eigenschappen die je zoekt in een kindermatras is het comfort. Je kindje moet lekker kunnen liggen en slapen op het matras. Let hierbij op de zachtheid van het kindermatras. Een te zacht matras biedt te weinig ondersteuning, maar een te hard matras is oncomfortabel. Ook wil je dat het matras stevig genoeg is en veerkrachtig genoeg zodat er geen kuilvorming ontstaat. Zo kan je een lange tijd plezier hebben van het matras!

Het is belangrijk dat het matras goed ventileert en niet te warm wordt. Een goede warmteregulatie is dus van belang. Dit zorgt ervoor dat je kind ’s nachts comfortabel kan slapen, zelfs tijdens warme nachten. Door slechte ventilatie van een matras kan je kind het erg warm krijgen.

Veel matrassen zijn voorzien van een afritsbare en wasbare matrashoes. Dit is heel handig, want als de hoes dan vies is geworden kan deze heel gemakkelijk weer worden schoongemaakt. Zo houd je het matras lekker fris! Om de levensduur van het matras nog verder te bevorderen raden wij ook altijd aan om een molton om het matras te gebruiken. De molton beschermd het matras nog extra tegen vocht en bacteriën, zodat het lang netjes blijft!

Let ook op de dikte van het matras. De dikte van een kindermatras zou minimaal 10 cm moeten zijn. Liever is het matras nog iets dikker, dit zorgt voor extra comfort en een langere levensduur.

Een polyether of koudschuim kindermatras 90x200

De meeste kindermatrassen zijn gemaakt van polyether of koudschuim. Een polyether matras is gemaakt van synthetisch materiaal en heeft een gesloten celstructuur. Het matras is stevig en heeft een maximale draagcapaciteit dan 80 kg. Het polyether matras is minder duurzaam en comfortabel dan een koudschuim matras.

Een koudschuim matras is comfortabel en biedt veel ondersteuning voor je kind. Het matras is ventilerend en veerkrachtig. Dankzij de open celstructuur heeft het koudschuim kindermatras een goede vochtregulerende werking. Dit zorgt ervoor dat vocht altijd goed wordt afgevoerd en dat je kindje altijd comfortabel kan slapen, ook tijdens warme nachten. Het matras past zich door de veerkracht gemakkelijk aan aan de vorm van het lichaam en veert ook weer terug. Dit zorgt ervoor dat er geen kuilvorming kan ontstaan. Een koudschuim matras is duurzaam en gaat lang mee. Wel zo fijn voor een kindermatras, want je kind zal een lange tijd gebruik kunnen maken van deze afmeting matras!

Een kindermatras 90x200 kopen

Het assortiment kindermatrassen bestaat uit matrassen van o.a. de merken Aerosleep, ABZ en Cabino. De matrassen zijn naast dat ze in de afmeting 90 x 200 cm verkrijgbaar zijn, ook verkrijgbaar in 80 x 200 cm en 120 x 200 cm. Voor elk kinderbed of tienerbed is er een bijpassend matras te vinden!

Heb je een matras gevonden dat past bij het kinderbed? Het matras kan veilig en gemakkelijk worden besteld in de webshop. Wil je de verschillende matrassen liever in het echt bekijken en wil je hier meer informatie over? Kom dan langs in één van de Baby & Tiener Megastores in Sliedrecht of Capelle a/d IJssel. Hier staan onze product experts voor je klaar om je te voorzien van persoonlijk advies, zodat jij een matras kan vinden dat bij jou kind past!