Peutermatras

Een peutermatras zorgt ervoor dat je kleintje lekker slaapt in het peuterbedje of meegroei ledikant. Het peutermatras heeft een afmeting van 70 x 140 cm, 70 x 150 cm of 70 x 160 cm. Een veilige en onbezorgde nachtrust is heel belangrijk voor je kindje. ’s Nachts verwerkt je kindje alle nieuwe indrukken van overdag en ontwikkelt je kindje zich. Een comfortabel matras zorgt ervoor dat je kleintje heerlijk zal slapen!

16 producten

 1. AeroSleep Peuter Matras 70 x 140 cm Evolution Met Ventilerende Topper
  AeroSleep Peutermatras 70 x 140 cm Evolution Met Ventilerende Topper
  Waardering:
  0%
  Normaal  209,95 Voor  167,96
 2. AeroSleep Peutermatras 70 x 150 cm Evolution Met Ventilerende Topper
  AeroSleep Peutermatras 70 x 150 cm Evolution Met Ventilerende Topper
  Waardering:
  0%
  Normaal  229,95 Voor  183,96
 3. AeroSleep Peutermatras 70 x 160 cm Evolution Met Ventilerende Topper
  AeroSleep Peutermatras 70 x 160 cm Evolution Met Ventilerende Topper
  Waardering:
  0%
  Normaal  249,95 Voor  199,96
 4. Aerosleep Topper 70 x 150 cm Plus Ventilerend
  Aerosleep Topper 70 x 150 cm Plus Ventilerend
  Waardering:
  0%
  Normaal  89,95 Voor  71,96
 5. Aerosleep Topper 70 x 160 cm Plus Ventilerend
  Aerosleep Topper 70 x 160 cm Plus Ventilerend
  Waardering:
  0%
  Normaal  94,95 Voor  75,96

16 producten

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een peutermatras?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een peutermatras. Een goed peutermatras zorgt ervoor dat je kindje veilig en onbezorgd kan slapen en een goede nachtrust zal hebben.

Een goede ondersteuning van het lichaam van je kindje is belangrijk. Kies voor een matras dat niet te zacht is, maar ook niet te hard. Een te zacht matras biedt te weinig ondersteuning, een te hard matras is niet comfortabel. Kies voor een matras dat stevig en veerkrachtig is, zodat er geen kuilvorming ontstaat. Zo heb je zo lang mogelijk plezier van het matras!

Ook goede ventilatie van het matras is heel belangrijk. Het matras mag niet te veel warmte vasthouden, want daardoor kan je kindje het snel te warm krijgen. Een ventilerend matras zorgt ervoor dat de warmte goed gereguleerd wordt, zodat je kindje ook tijdens warme nachten lekker zal slapen.

Een matras met een afritsbare matrashoes is ideaal. Is het matras vies geworden? Dan kan je de hoes gemakkelijk van het matras afhalen en wassen in de wasmachine. De levensduur van het matras wordt verlengt doordat je het heel makkelijk schoon kan houden!

Als laatste is het belangrijk om te kiezen voor een matras dat goed in het peuterbed past. De ruimte tussen het matras en de rand van het bedje moet zo klein mogelijk zijn. Let daarbij ook op de dikte van het matras. Het matras moet een minimale dikte hebben van 9 cm.

De verschillen tussen een polyether matras en een koudschuim matras

De meest populaire peutermatrassen zijn polyether matrassen en koudschuim matrassen. Een polyether matras is gemaakt van synthetisch materiaal. Het matras heeft een gesloten celstructuur en een maximale draagcapaciteit van 80 kg. Voor een peutermatras is dit meer dan voldoende!

Een koudschuim matras is een veel gekozen matras. Het matras is comfortabel, ventilerend en biedt veel ondersteuning. Ook is het matras veerkrachtig waardoor er geen kuilvorming ontstaat. Ook past het matras zich gemakkelijk aan aan de vorm van het lichaam van je kindje en veert het ook weer moeiteloos terug.

Het matras heeft een open celstructuur en daardoor vindt er een goede vochtregulering plaats. De optimale vochtregulerende werking zorgt ervoor dat je kindje ook tijdens warme nachten lekker kan slapen. Een koudschuim peutermatras is duurzaam en je zal er lange tijd plezier van hebben!

Een peutermatras kopen

Na de bovenstaande tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een peutermatras is het tijd om een matras uit te zoeken dat aan al jouw wensen voldoet! Het matras gaat een veilig en fijn slaapplekje creëren voor je kleintje. De peutermatrassen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Kijk naar de product omschrijving van het bedje van jouw keuze om er zeker van te zijn dat je kiest voor een passend matras. Heb je een comfortabel matras gevonden? Het matras kan gemakkelijk en veilig online worden besteld in de webshop.

Wil je de verschillende matrassen liever eens in het echt bekijken? Kom dan langs in één van de Baby & Tiener Megastores in Sliedrecht of Capelle a/d IJssel. Hier staan onze product experts voor je klaar om alles te vertellen over de verschillende matrassen en de unieke eigenschappen. Kom jij ook een kijkje nemen?