Blog - Een babykamer inrichten doe je zo!

Een baby op komst? Dat betekent dat de zoektocht naar baby meubels kan gaan beginnen! Het kiezen en inrichten van de babykamer vinden wij de leukste dingen die je kunt doen ter voorbereiding op de komst van je kindje. In deze blog vind je handige tips die je kunt gebruiken bij het inrichten van de babykamer. Lees je met ons mee?

Babykamer: wat heb je nodig?

De babykamer speelt een belangrijke rol in de eerste drie jaar van je kindje. Er wordt namelijk geslapen, verschoond, gevoed, gespeeld en alle spulletjes die je gebruikt voor de verzorging van je kleintje worden er bewaard. Hiervoor zijn de volgende drie baby meubels van essentieel belang:

  • Babybedje: ledikant en/of wiegje 
  • Commode 
  • Kledingkast

Voor welk babybedje ga jij?

De eerste keuze die je maakt gaat over de slaapplek voor je baby. Kies je voor een wiegje of co-sleeper, doorgroeibed of combi ledikant? Alle babybedjes zijn geschikt vanaf de geboorte, maar zijn in gebruiksduur verschillend.

Een wiegje of co-sleeper is geschikt voor baby’s tot ongeveer zes maanden. Het wiegje is klein qua formaat en biedt je baby extra geborgenheid tijdens het slapen. Bovendien wordt een wiegje vaak op de slaapkamer van de ouders gebruikt. Handig voor tijdens de nachtelijke voedingen! Een baby ledikant is geschikt voor baby’s tot ongeveer 2,5 jaar en een doorgroeibedje kun je vanaf de geboorte tot ongeveer vijf jaar gebruiken.

Onmisbaar in de babykamer: de commode!

De commode mag niet ontbreken in de babykamer. Deze gebruik je namelijk om je baby op te verschonen, aan te kleden of te wassen. Bovendien is de commode vaak voorzien van lades of kastdeurtjes waar je al je favo baby spulletjes in kunt bewaren. Wij stijlen de commode graag af met een bijpassende wandplank. Deze plaats je boven de commode en kun je decoreren met leuke babykamer decoratie. Met een wandplank geef je een persoonlijke touch aan de babykamer!

Extra opbergruimte is geen overbodige luxe 

Je vriendinnen hadden je vast al gewaarschuwd: een baby brengt veel spullen met zich mee. Een kledingkast in de babykamer is dan ook geen overbodige luxe. Hier bewaar je gemakkelijk en overzichtelijk alle beddengoed, babykleertjes en speelgoed.

Een schommelstoel om in te ontspannen

Last, but not least: een schommelstoel! Een schommelstoel is niet verplicht, maar wordt door ons gezien als de ideale toevoeging aan de babykamer. Een schommelstoel zorgt namelijk niet alleen voor extra sfeer. Het is ideaal om je kindje in te voeden of te troosten. De schommelende bewegingen hebben een rustgevende werking op je baby en bieden jou extra comfort. Bekijk onze uitgebreide schommelstoelen collectie online voor extra inspiratie.

Waar moet het babybedje staan?

De indeling van de babykamer is belangrijk. Je wilt namelijk dat je kindje zo veilig en goed mogelijk kan slapen. Bovendien hebben baby’s vaak moeite met het reguleren van hun lichaamstemperatuur. Om deze reden raden wij aan om het babybedje niet direct bij het raam of de verwarming te plaatsen. Indirect daglicht is belangrijk voor het creëren van een dag- en nachtritme van je baby.

Hoe warm moet een babykamer zijn?

De ideale temperatuur van de babykamer is tussen de 16 °C en 20 °C. Controleer regelmatig de temperatuur van de babykamer. De meeste babyfoons beschikken over een handige temperatuurmeter, maar je kunt ook het halsje van je baby controleren. Voelt de huid wat klam? Trek dan een laagje kleding uit. Bij een koude huid raden wij aan om een extra laag kleding aan te trekken of het dekentje te combineren met een slaapzak.

Wanneer moet de babykamer klaar zijn?

Barst je van de inspiratie, maar weet je niet zo goed wanneer je moet beginnen met het inrichten en decoreren van de babykamer? Wij adviseren om twee maanden voor de uitgerekende datum de meubels van de babykamer klaar te hebben. Zo kunnen de meubels en het matras luchten en heb jij alle tijd voor het leukste onderdeel: decoreren!

Babykamer inspiratie

Kun je wel wat babykamer inspiratie gebruiken? Bekijk dan deze toffe video van onze babykamerafdeling in Sliedrecht. Laat je inspireren door onze babywereld en ontdek meer dan 85 verschillende babykamers. Aan iedere stijl of budget is gedacht zodat je altijd een babykamer vindt die bij je past.

Geplaatst op 10 augustus 2021