Blog - De Cybex Cloud Z autostoel

Wanneer er een kleintje op komst is, is een veilige autostoel onmisbaar! Maar voor welke autostoel moet je dan kiezen? Er zijn autostoeltjes van veel verschillende merken, in veel verschillende soorten en maten. Elke autostoel heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Om je een beetje op weg te helpen bij het kiezen van een fijne autostoel gaat deze blog over een hele populaire en veel gekozen Cybex autostoel: de Cloud Z. Maar waarom is deze autostoel nou zo populair? Wat zijn de voordelen van deze stoel? Lees snel verder en kom hier alles over te weten!

Cybex Cloud Z autostoel

Een veilige groep 0 autostoel

De Cybex Cloud Z is een groep 0 autostoel. Dat houdt in dat dit stoeltje gebruikt kan worden vanaf de geboorte van je kindje tot een maximaal gewicht van 13 kg. Dit komt overeen met een leeftijd van ongeveer 15 maanden. Tegenwoordig wordt er behalve naar het maximale gewicht van het kindje ook gekeken naar de lengte. Dit wordt ook wel i-Size genoemd. De i-Size regelgeving is ook voor jou als ouder makkelijker, omdat de lengte gelijk staat aan de kledingmaat van je kindje. Zo kan je heel gemakkelijk bekijken of je de juiste autostoel voor je kindje hebt.

Cybex Cloud Z autostoel

Autostoeltjes voor de verschillende leeftijden

Autostoeltjes zijn ingedeeld in verschillende groepen, van groep 0 tot en met groep 3. Een groep 0 autostoeltje is geschikt vanaf de geboorte van je kindje tot een maximaal gewicht van 13 kg. Een groep 3 autostoel kan worden gebruikt tot een leeftijd van 10 tot 12 jaar. Hier tussen in vallen veel verschillende maten autostoeltjes, geschikt voor al de verschillende leeftijden. Een groep 1 autostoel is geschikt vanaf een leeftijd van 1 tot 4 jaar. Ook zijn er autostoeltjes die meegroeien met je kindje, zoals bijvoorbeeld een groep 0/1 autostoeltje. Dit stoeltje kan worden gebruikt vanaf de geboorte van je kindje tot 4 jaar en is verstelbaar in grootte, waardoor het lange tijd kan worden gebruikt.

De voordelen van de Cloud Z autostoel

De Cybex Cloud Z autostoel is ideaal om je kindje veilig mee te nemen in de auto, maar ook om buiten de auto te gebruiken voor als je bijvoorbeeld even boodschappen gaat doen of bij iemand op bezoek gaat. De autostoel is namelijk voorzien van een unieke platte ligstand. Zo kan je kindje lekker lekker liggen en verder slapen wanneer hij of zij uit de auto wordt gehaald. De autostoel kan op het frame van een kinderwagen worden geplaatst, zodat de wagen als 3 in 1 kinderwagen kan worden gebruikt. Zo kan je er heel gemakkelijk even op uit met je kindje!

Cybex Cloud Z 3 in 1 kinderwagen

De Cybex Cloud Z autostoel is voorzien van een geoptimaliseerd linear side-impact protection (L.S.P.) systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de krachten van de eerste impact bij een botsing worden vermindert. Dit systeem wordt gebruikt door het aan de zijde van het portier uit te klappen. Ook is de autostoel voorzien van een energie absorberende autostoelschaal. Dit verhoogd de veiligheid van je kindje aanzienlijk in het geval van een botsing.

Cybex Cloud Z Autostoel

De autostoel moeiteloos in de auto plaatsen

De Cybex Cloud Z kan in de auto worden geplaatst met behulp van de autogordel of met een losse Isofix base. Isofix is het meest veilige, makkelijke en snelle systeem om een autostoeltje in de auto te plaatsen. De base wordt vast in de auto geplaatst en bevestigd aan het Isofix systeem van de auto en de autostoel kan hier gemakkelijk op worden gezet en weer worden losgehaald. Het Isofix systeem van de auto zit tussen de zitting en de rugleuning van de stoel. Hier zitten twee bevestigingspunten waar de haken van de base aan worden vastgemaakt.

Voor de Cybex Cloud Z is de Cybex draaibare Base Z verkrijgbaar. Deze Isofix base kan naast dat hij kan worden gebruikt voor de Cloud Z ook worden gebruikt voor de vervolgautostoel Sirona Z. De base is voorzien van een uniek en innovatief draaisysteem, wat het mogelijk maakt om het autostoeltje te draaien. Zo kan het autostoeltje richting het portier worden gedraaid, ideaal voor als je je kindje in of uit de auto wil tillen of om de gordel vast te maken.

Cybex Cloud Z

Ben jij benieuwd naar de Cybex Cloud Z autostoel? Kom langs in één van de vestigingen van Baby & Tiener Megastore in Sliedrecht of Capelle a/d IJssel en kom de autostoel eens van dichtbij bekijken!

Geplaatst op 24 maart 2022