Autostoeltjes groep 0

Een groep 0 autostoeltje is geschikt voor kindjes vanaf de geboorte. In het stoeltje kan je jouw kindje veilig en comfortabel vervoeren in de auto. Het autostoeltje is geschikt vanaf de geboorte tot een maximaal gewicht van 13 kg of een maximale lengte van 75 cm. Dit stoeltje wordt altijd achterwaarts in de auto geplaatst, zodat je kindje tegen de rijrichting in zit. Zo worden het hoofdje en nekje van je kindje beter ondersteund in het geval van een botsing. De autostoel kan in de auto worden bevestigd met de 3-punts veiligheidsgordel of met een Isofix base. Bekijk op deze pagina alle groep 0 autostoeltjes!

Groep 0 autostoeltjes

126 producten

Pagina
 1. XAdventure Autostoel Quickfix Zwart
  XAdventure Autostoel Quickfix Zwart
  Waardering:
  100%
  (2)
   144,99
 2. Cabino Autostoel Groep 1/2/3 Kiddo Black
  Cabino Autostoel Groep 0/1/2/3 Kiddo Black
  Waardering:
  0%
   134,99
 3. Cabino Autostoel Groep 0 1 Zwart Grijs
  Cabino Autostoel Groep 0 1 Zwart Grijs
  Waardering:
  0%
   69,00
 4. XAdventure Autostoel Quickfix Grijs
  XAdventure Autostoel Quickfix Grijs
  Waardering:
  100%
  (1)
  Normaal  144,99 Special Price  129,99
 5. Bebies First Autostoel Groep 0 1 Zwart
  Bebies First Autostoel Groep 0 1 Zwart
  Waardering:
  0%
   64,99
 6. Joolz X Maxi Cosi Autostoel Groep 0 Pebble Pro I Size Black
  Joolz X Maxi Cosi Autostoel Groep 0 Pebble Pro I Size Black
  Waardering:
  0%
  Normaal  269,00 Special Price  229,00
 7. Joolz X Maxi Cosi Autostoel Pebble Pro I Size Green
  Joolz X Maxi Cosi Autostoel Groep 0 Pebble Pro I Size Green
  Waardering:
  0%
  Normaal  269,00 Special Price  229,00
 8. Cabino Autostoel Groep 0 1 Zwart Blauw
  Cabino Autostoel Groep 0 1 Zwart Blauw
  Waardering:
  0%
   69,00
 9. Cabino Autostoel Groep 0 1 Zwart Roze
  Cabino Autostoel Groep 0 1 Zwart Roze
  Waardering:
  0%
   69,00
 10. Joolz X Maxi Cosi Autostoel Pebble Pro I Size Grey
  Joolz X Maxi Cosi Autostoel Groep 0 Pebble Pro I Size Grey
  Waardering:
  0%
  Normaal  269,00 Special Price  229,00
 11. Nuna Autostoel Arra Next Caviar
  Nuna Autostoel Groep 0 Arra Next Caviar
  Waardering:
  0%
   299,00
 12. X-Adventure Autostoel Xline Duo Domino
  XAdventure Autostoel Xline Duo Domino
  Waardering:
  0%
   69,00
 13. Cabino Autostoel Groep 0 1 Zwart Rood
  Cabino Autostoel Groep 0 1 Zwart Rood
  Waardering:
  0%
   69,00
 14. Cybex Autostoel Groep 0 Cloud Z I Size Soho Grey Mid Grey
  Cybex Autostoel Groep 0 Cloud Z I Size Soho Grey Mid Grey
  Waardering:
  0%
  Normaal  289,95 Special Price  199,00
 15. Nuna Autostoel Pipa Next Granite
  Nuna Autostoel Groep 0 Pipa Next Granite
  Waardering:
  0%
   299,00
 16. Cybex Autostoel Aton 5 Deep Black
  Cybex Autostoel Groep 0+ Aton 5 Deep Black
  Waardering:
  0%
   149,95
 17. Cybex Autostoel Cloud Z I-Size Plus Sensorsafe Spring Blossom Light Beige
  Cybex Autostoel Groep 0 Cloud Z I Size Spring Blossom Light Beige
  Waardering:
  0%
  Normaal  399,95 Special Price  239,00
 18. Doona Autostoel / Wandelwagen 0+ Grey Hound
  Doona Autostoel Groep 0+ / Buggy Grey Hound
  Waardering:
  0%
   449,90

126 producten

Pagina

Een veilig en comfortabel groep 0 autostoeltje

Om veilig met je kindje op pad te kunnen gaan in de auto is een autostoel onmisbaar. Je kindje kan vanaf de geboorte worden meegenomen in een groep 0 autostoeltje. Dit stoeltje is het kleinste model stoeltje en geschikt vanaf de geboorte van je kindje tot een maximaal gewicht van 13 kg. Tegenwoordig wordt er naast het gewicht ook gekeken naar de lengte van je kindje, zodat je zeker weet dat je kindje goed in de autostoel past. Dit is de i-Size goedkeuringsnorm. Bij deze Europese veiligheidswet wordt er gekeken naar de lengte van je kindje in verhouding tot de autostoel. Hierdoor is het voor jou als ouder ook gemakkelijk om te bepalen welke autostoel geschikt is. De lengte van je kindje is namelijk gelijk aan de kledingmaat. Een groep 0 autostoel kan veilig worden gebruikt tot een maximale lengte van 75 cm. Hierna wordt het tijd om over te stappen op een grotere autostoel.

Een autostoeltje voor op de groei

Autostoeltjes zijn ingedeeld in verschillende groepen, zoals groep 0 autostoeltjes en groep 1 autostoeltjes. Ook zijn er stoeltjes die langere tijd mee gaan. Deze stoeltjes zijn voorzien van een verkleinklussen en zijn verstelbaar waardoor ze meegroeien met je kindje. Dit zijn de groep 0/1 en groep 0/1/2/3 autostoeltjes. Deze stoeltjes zijn ook te gebruiken vanaf de geboorte, maar gaan een stuk langer mee.

Een groep 0/1 autostoeltje kan worden gebruikt vanaf de geboorte tot een maximaal gewicht van 18 kg of een maximale lengte van 105 cm. Dit is tot een leeftijd van 4 jaar. De eerste tijd, tot een leeftijd van 15 maanden, vervoer je je kindje achterwaarts in de auto, tegen de rijrichting in. Na die tijd kan de stoel worden omgedraaid en kan je kindje met de rijrichting mee zitten.

Een groep 0/1/2/3 autostoeltje kan worden gebruikt vanaf de geboorte van je kindje tot een maximaal gewicht van 36 kg of een maximale lengte van 135 cm. Dit is tot een leeftijd van ongeveer 10 tot 12 jaar. Vanaf dat je kindje een lengte van 135 cm heeft is het niet meer verplicht om gebruik te maken van een autostoel. Het groep 0/1/2/3 autostoeltje heeft een verkleinkussen en een verstelbare rugleuning en hoofdsteun. Ook de gordels zijn verstelbaar. Door al deze aanpassingsmogelijkheden kan je kindje een lange tijd gebruik maken van het stoeltje.

De groep 0 autostoel bevestigen in de auto

Een groep 0 autostoeltje wordt altijd achterwaarts in de auto geplaatst. Dit betekent dat je kindje tegen de rijrichting in zit. Op deze manier zit je kindje stevig vast en worden het hoofdje en nekje beter ondersteund in het geval van een frontale botsing.

De autostoel kan worden bevestigd door middel van de 3-puntsveiligheidsgordel van de auto of met behulp van een Isofix base. Een Isofix base maakt het heel gemakkelijk en veilig om de autostoel in de auto te plaatsen en er weer uit te halen. Isofix is een de meest veilige, makkelijke en snelle manier om een autostoeltje in de auto te bevestigen. Dit systeem zit in je auto, tussen de rugleuning en de zitting van de stoel. Hier zitten twee bevestigingspunten en hier kan de Isofix base aan vast worden geklikt. De base blijft altijd in de auto zitten en hoef je er niet uit te halen. Het enige wat je hoeft te doen is hier de autostoel op de juiste manier op plaatsen. Door middel van indicatoren ben je ervan verzekerd dat de autostoel op de juiste manier in de auto bevestigd is. Heel makkelijk in gebruik en snel!

Een autostoeltje groep 0 kopen

Heb je al een autostoel gevonden die bij je past of wil je alle modellen liever nog eens in het echt bekijken? Kom dan langs in één van onze Megastores in Sliedrecht of Capelle a/d IJssel. In het autostoelen testcentrum kan je ook zelf even proberen hoe de autostoel in de auto bevestigd kan worden. Zo ben je ervan verzekerd dat de stoel aan al je wensen voldoet! Ook voorzien onze product specialisten je hier graag van persoonlijk advies en vertellen ze je alles over de unieke eigenschappen van alle stoeltjes.