Blog - Een duo kinderwagen V.S. een tweeling kinderwagen: wat is het verschil?

Wanneer je in verwachting bent van een tweeling of je hebt twee kindjes met maar weinig leeftijdsverschil dan heb je een kinderwagen nodig waar twee kindjes in passen. Maar voor wat voor kinderwagen kies je dan? Een tweeling kinderwagen of een duo kinderwagen? En wat is dan het verschil tussen de verschillende kinderwagens? Lees snel verder om te ontdekken welke kinderwagen het beste bij jou past!

Cybex duo kinderwagen

De verschillen tussen een duo kinderwagen en een tweeling kinderwagen

Een duo kinderwagen en een tweeling kinderwagen lijken veel op elkaar. Beide zijn ze geschikt voor twee kindjes. Een tweeling kinderwagen wordt geleverd met twee reiswiegjes en twee zitjes. Hier kunnen dus twee kindjes in van dezelfde leeftijd. Vanaf de geboorte kan je tweeling in de reiswiegjes liggen, tot een leeftijd van ongeveer 6 maanden. Zodra je kindjes oud genoeg zijn kunnen de zitjes op het frame van de kinderwagen worden geplaatst en kunnen je kindjes lekker om zich heen kijken.

Joolz duo kinderwagen

Een duo kinderwagen wordt meestal geleverd met een reiswiegje en een zitje. Deze kunnen beiden tegelijk op het frame worden geplaatst en hier kunnen dus twee kindjes van verschillende leeftijden inzitten. Ideaal voor als je zwanger bent en je hebt al een kindje die wat ouder is of als je snel nog gezinsuitbreiding verwacht! Voor welke kinderwagen je dus uiteindelijk gaat kiezen hangt helemaal af van je eigen situatie.

Veel kinderwagens die geschikt zijn voor twee kindjes kunnen zowel als duo en als tweeling kinderwagen worden gebruikt. Om een duo kinderwagen als tweeling kinderwagen te gebruiken is er alleen een extra reiswiegje en zitje nodig om de wagen uit te breiden. Bekijk dus bij de kinderwagen van jouw keuze even goed de mogelijkheden!

Bugaboo tweeling kinderwagen

Praktische en comfortabele duo kinderwagens en tweeling kinderwagens

Om de keuze voor een fijne duo of tweeling kinderwagen voor jou wat makkelijker te maken hebben we hieronder een aantal fijne kinderwagens op een rijtje gezet.

De eerste stijlvolle en praktische kinderwagen die als duo en tweeling kinderwagen gebruikt kan worden is de Cybex Gazelle S. Deze kinderwagen is compact, praktisch en multifunctioneel. Je kindjes zitten of liggen achter elkaar in deze wagen. Het reiswiegje en het zitje kunnen op veel verschillende manieren op het frame worden geplaatst en het zitje kan naar je toe gericht worden geplaatst of juist van je af. Naast dat de wagen als duo en tweeling kinderwagen kan worden gebruikt kan je hem ook gebruiken als mono kinderwagen voor één kindje. Kortom; de ideale kinderwagen voor in de stad!

Cybex Gazelle S   Cybex Gazelle S   Cybex Gazelle S

De Bugaboo Donkey 5 is verkrijgbaar als mono, duo en tweeling kinderwagen. Hij kan dus worden gebruikt voor één kindje, voor een tweeling of voor twee kindjes van verschillende leeftijden. Als duo kinderwagen wordt de Bugaboo Donkey 5 kinderwagen geleverd met een reiswiegje en twee zitjes. Als tweeling kinderwagen wordt hij geleverd met twee reiswiegjes en twee zitjes, zodat beide kindjes vanaf de geboorte tot een maximaal gewicht van 20 kg in de wagen kunnen.

In de Bugaboo Donkey 5 kinderwagen liggen/zitten je kindjes gezellig zij aan zij. Tijd om samen de wereld te verkennen! De zitjes van de wagen kunnen zo worden geplaatst dat je kindjes naar jou kijken of juist naar elkaar. Er zijn heel veel mogelijkheden met deze comfortabele kinderwagen! Door het smalle frame van de wagen past hij door alle standaard deuropeningen. Als duo of tweeling kinderwagen is hij 74 cm breed.

Bugaboo Donkey 5   Bugaboo Donkey 5

De Joolz Geo2 kinderwagen is multifunctioneel. De kinderwagen kan worden gebruikt voor één kindje maar kan in het geval van gezinsuitbreiding gemakkelijk worden uitgebreid tot duo kinderwagen. Ben jij in verwachting van een tweeling? In dat geval kan de kinderwagen zelfs als tweeling kinderwagen worden gebruikt! Om de kinderwagen om te bouwen tot tweeling of duo kinderwagen plaats je eenvoudig een tweede reiswieg of zitje op het frame en de afmetingen van de wagen blijven gewoon hetzelfde. Zo kun je altijd onbezorgd met je kindjes op pad!

Joolz Geo2 kinderwagen   Joolz Geo2 kinderwagen

Wil jij nog meer informatie over de verschillende kinderwagens? Kijk dan ook eens op de website om alle tweeling kinderwagens en alle duo kinderwagens uitgebreid te bekijken!

Geplaatst op 21 februari 2022