Blog - De voordelen van een co sleeper

Wanneer je kindje net geboren is, is hij of zij nog zo klein en kwetsbaar. Het kan daarom heel fijn zijn om je kindje lekker dicht bij je in de buurt te laten slapen. Een co sleeper is hier ideaal voor. Dit wiegje kan namelijk tegen je eigen bed worden aangeschoven en zo kan je kindje op een veilige manier dicht bij je slapen. Ook ideaal voor als je je kindje wilt troosten of voeden, want zo pak je hem of haar gemakkelijk even uit het wiegje zonder dat je zelf je bed uit hoeft. Naast dat een co sleeper dus fijn is zodat je kindje lekker dichtbij is, heeft hij nog veel meer voordelen. Daarover vertellen we je meer in deze blog!

Co sleeper Chicco

Een veilige en geborgen slaapplek voor je kindje naast jouw bed

Een co sleeper biedt een veilige en geborgen slaapplek voor pasgeboren kindjes. Een ledikant kan nog best groot zijn voor zo’n klein kindje. Een co sleeper is een stuk kleiner en geeft een veilig gevoel. De co sleeper is licht van gewicht en kan gemakkelijk worden neergezet op elke gewenste plek. Hij is speciaal ontworpen zodat hij aangeschoven kan worden aan je eigen bed zodat je kindje lekker dicht bij je in de buurt kan slapen. Een co sleeper kan worden gebruikt vanaf de geboorte van je kindje tot een leeftijd van ongeveer 6 maanden. Zodra je kindje zelfstandig overeind kan komen en kan zitten is het tijd om over te stappen op een groter bedje. Een groter bedje waarvoor gekozen kan worden is een ledikant. Dit baby bed is geschikt tot een leeftijd van 2,5 jaar. Als je kiest voor een meegroei ledikant, kan het bed zelfs worden gebruikt tot een leeftijd van 5 jaar.  

Een co sleeper is een veilige plek om je kindje dicht bij je te laten slapen. Je kan je kindje ’s nachts een beetje in de gaten houden en dit geeft jou ook een gerustgesteld gevoel. Wanneer je je kindje uit het bedje wil pakken, kan je een zijkant van het bedje weghalen zodat je goed bij je kindje kan. Maak het bedje wel altijd weer dicht wanneer je je kindje hebt teruggelegd en jullie willen gaan slapen. Zo voorkom je dat je kindje over kan rollen in jouw eigen bed zonder dat je het door hebt.

Quax co sleeper

Wanneer je borstvoeding geeft aan je kindje is een co sleeper ideaal. Zo hoef je ’s nachts namelijk je bed niet uit maar kan je je kindje gewoon makkelijk uit de co sleeper halen. Na de voeding kunnen jullie beiden snel weer lekker verder slapen!

Wanneer je kindje last heeft van reflux is een co sleeper ook echt een uitkomst. De meeste co sleepers kunnen namelijk een beetje omhoog worden gezet aan het hoofdeinde, zodat je kindje een beetje schuin ligt. Dit kan heel fijn zijn voor je kindje en de reflux kan erdoor verminderen. Ook als je kindje verkouden is, is het fijn dat het bedje schuin kan worden geplaatst. Zo kan je kindje wat makkelijker ademhalen.

Tutti Bambini co sleeper

Een co sleeper die past bij jouw bed

Wanneer je een co sleeper wilt voor jouw kindje is het belangrijk dat hij past bij het bed dat je hebt. De meeste co sleepers zijn verstelbaar in hoogte en daardoor kan de bodem van de co sleeper gemakkelijk worden ingesteld op de juiste hoogte zodat hij aansluit aan jouw matras. Als je de co sleeper vastmaakt aan je bed is het belangrijk dat er geen spleet ontstaat tussen jouw matras en het matras van je kindje. Let hierbij ook op het bevestigingsmechanisme van het wiegje. Wanneer het wiegje niet aan het bed bevestigd kan worden kan de co sleeper alsnog worden gebruikt, je kan dan alleen geen zijden loshalen. De co sleeper kan dan alleen als normaal wiegje worden gebruikt.

In de Baby & Tiener webshop vindt je co sleepers van o.a. de merken Chicco, Quax en Tutti Bambini. Elke co sleeper heeft zijn eigen unieke eigenschappen zodat je er altijd een kan vinden die past bij jouw wensen!

Geplaatst op 10 januari 2022