Autostoeltjes groep 1/2/3

Een groep 1/2/3 autostoeltje is geschikt voor kindjes met een gewicht van 9 tot 36 kg. Dit komt overeen met een lengte van 60 tot 135 cm en een leeftijd van ongeveer 9 maanden tot 10 tot 12 jaar. Het stoeltje groeit mee met je kindje en kan dus voor een lange tijd worden gebruikt! Bekijk op deze pagina het complete autostoeltjes groep 1/2/3.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Veilig op pad met een groep 1/2/3 autostoel

Om je kindje veilig in de auto te vervoeren is een autostoel essentieel. Vanaf de geboorte kan je kindje worden vervoerd in het kleinste formaat stoeltje, namelijk een groep 0 stoeltje. Als je kindje hieruit is gegroeid is het tijd om over te stappen op een groter formaat autostoel. Een goede en duurzame optie voor een volgend stoeltje is een groep 1/2/3 autostoel. Dit stoeltje groeit namelijk mee met je kindje en kan daarom lange tijd worden gebruikt, zelfs tot een leeftijd van 10 tot 12 jaar.

Een groep 1/2/3 autostoel kan worden gebruikt voor kindjes met een gewicht van 9 tot 36 kg. Volgens de i-Size goedkeuringsnorm, een Europese veiligheidswet op het gebied van autostoeltjes, kunnen de groep 1/2/3 autostoeltjes worden gebruikt voor kindjes met een lengte van 60 tot 135 cm. Door te kijken naar de lengte van je kindje ben je ervan verzekerd dat de autostoel goed passend is en dat je je kindje dus veilig vervoerd in de auto. Ook is de lengte gemakkelijk om te controleren, omdat dit gelijk is aan de kledingmaat van je kind.  

Een groep 1/2/3 autostoeltje bevestigen in de auto

Per groep 1/2/3 autostoel verschilt de bevestigingsmethode voor in de auto. De meeste stoeltjes zijn voorzien van geïntegreerde Isofix, waarmee ze in de auto kunnen worden bevestigd. Niet elke auto is voorzien van een Isofix bevestigingssysteem, dus houd hier rekening mee wanneer je een autostoeltje gaat uitzoeken. Isofix zit in de stoel tussen de zitting en rugleuning. De Isofix autostoel wordt door middel van haken vastgeklikt aan het Isofix systeem in de auto. Door deze bevestigingsmethode ben je ervan verzekerd dat de stoel op een veilige manier vast zit.

Tot je kindje een leeftijd heeft van 4 jaar wordt de 5-puntsgordel van het autostoeltje gebruikt om je kindje vast te maken in het stoeltje. Na die tijd wordt de 3-punts veiligheidsgordel van de auto gebruikt om je kindje vast te zetten.

Een autostoel groep 1/2/3 kopen

Heb jij een autostoel groep 1/2/3 gevonden die aan al jouw wensen voldoet? Je kan het stoeltje gemakkelijk en veilig online bestellen in de webshop. Wanneer de autostoel voorradig is en je besteld hem voor 15:00 uur, dan wordt hij dezelfde dag nog opgestuurd! Wil je meer advies krijgen over de verschillende autostoeltjes en de bijbehorende voor- en nadelen? Kom dan langs in één van onze vestigingen in Sliedrecht of Capelle a/d IJssel! Onze product experts helpen je graag om een autostoeltje uit te kiezen dat bij jou en je kindje past.