Onderdelen 1 tot 72 van totaal 545

 

Onderdelen 1 tot 72 van totaal 545

 

Kinderautostoel

U wilt natuurlijk dat uw kind zo veilig en comfortabel mogelijk in de auto zit. Het vinden van een geschikte kinderautostoel kan door het grote aanbod een hele opgave zijn. Kijkt u naar de lengte of het gewicht van uw kind? En voor welk bevestigingssysteem kiest u? Dankzij de vele mogelijkheden valt het niet mee om het perfecte autostoeltje te vinden. Voor het gemakt worden de autostoeltjes in onze webshop daarom ingedeeld naar lengte, gewicht en bevestigingsmethode.

Autostoeltjes ingedeeld naar lichaamslengte - i-Size (ECE-R129)

De autostoeltjes met een i-Size goedkeuring worden ingedeeld naar de lichaamslengte van uw kind. Hierin is de fabrikant vrij om te bepalen welke minimum en maximum lengte voor de kinderautostoelen geschikt is. Zo is het ene stoeltje geschikt voor kinderen van 59 cm tot 100 cm, terwijl de andere kinderautostoel geschikt is voor kinderen van 65 tot 100 cm. Het bereik staat daarbij altijd op het zitje vermeld. 

Autostoeltjes ingedeeld naar gewicht - ECE-R44

Bij de Europese norm ECE-R44 zijn de kinderautostoelen ingedeeld in vier groepen met een minimum en maximum gewicht. Onderstaande tabel geeft de verschillende autostoel groepen weer.

Groep

Gewicht

Groep 0

0 tot 13 kg

Groep 1

9 tot 18 kg

Groep 2

15 tot 25 kg

Groep 3

22 tot 36 kg


Ook hier kunnen autostoeltjes goedkeuring krijgen voor meerdere groepen en bestaat er bijvoorbeeld een autostoeltje voor de groep 2/3. Om het beste stoeltje voor uw kind te vinden moet u dus naar het gewicht kijken.

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw kind niet qua lengte, maar qua gewicht uit de kinderautostoel is gegroeid. Kijk daarom altijd naar de combinatie van beide om te zien welk stoeltje het beste bij uw kind past.   

Bevestigingsmethode autostoeltjes

Naast lengte en gewicht heeft u ook een keuze uit verschillende bevestigingsmethoden. Zo kunt u onder andere kiezen uit een autostoelonderstel, waarbij het onderstel op de autobank wordt bevestigd waarna u het autostoeltje gemakkelijk in de bank klikt. Daarnaast hebben we ook een assortiment met het Isofix geïntegreerde kinderautostoelen. Dit is ook een soort kliksysteem, maar dan zonder de montage van een onderstel. Automodellen vanaf 2012 worden standaard met een Isofix verbinding geproduceerd. Kijk voor meer informatie in het assortiment met Isofix geïntegreerd of Autostoel onderstel. Meer informatie over I-size? Lees dan ons Blog.

Meer informatie Persoonlijk advies over uw nieuwe kinderautostoel?

Komt u er na het lezen van bovenstaande beschrijving nog niet uit welke kinderautostoel voor u de beste keuze is? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.