Onderdelen 1 tot 72 van totaal 252

 

Onderdelen 1 tot 72 van totaal 252

 

Autostoel groep 2 geschikt voor kinderen van 15 tot 36 kg

Autostoel groep 2 is speciaal ontwikkeld voor de kinderen die al wat groter zijn. Het is essentieel om een nieuwe autostoel aan te schaffen, naarmate een kind groter wordt. Voor een veilige autorit is het belangrijk dat de autostoel goed aansluit op het gewicht en de leeftijd van het kind. Autostoel groep 2 is geschikt voor kinderen van 15 tot 36 kg, met een leeftijd van 3 tot 6 jaar. Ben je op zoek naar een autostoel voor een jonger kind? Bekijk dan ons ruime assortiment van autostoel groep 0 of autostoel groep 1.

Stoelverhoger auto zonder rugleuning of zitverhoger met rugleuning

Kinderen van 3 tot 6 jaar hebben wat meer behoefte aan een stoelverhoger auto of een zitverhoger met rugleuning. Op deze manier komen ze wat hoger te zitten en kunnen ze met de autogordel vastgezet worden. Door de stoelverhoger loopt de autogordel niet langs de hals, maar over de schouder van het kind. De gordel loopt tevens over de heupen en niet over de buik. Daarmee stimuleert de stoelverhoger automatisch een ergonomische houding van een kind. Deze houding zorgt voor een veilige en comfortabele reis.

Een belangrijk kenmerk van autostoel groep 2 is dat ze in de meeste gevallen een (afneembare) rugleuning hebben, waarmee het hoofd ondersteund wordt. Op de meeste exemplaren van een autostoel groep 2 zijn speciale ‘sidewings’ aangebracht. De sidewings zorgen ervoor dat een kind goed beschermd is bij een mogelijke aanrijding vanaf de zijkant. Echter, bij het gebruik van deze autostoeltjes worden verhogingskussens zonder rugleuning afgeraden. Deze combinatie biedt namelijk minder bescherming in geval van ongelukken. Het is belangrijk om te kiezen voor een zitverhoger met rugleuning.

Autostoel vanaf 15 kilo: keuze uit diverse topmerken

Een autostoel vanaf 15 kilo is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen van diverse topmerken. Voor een autostoel groep 2 heb je de keuze uit topmerken als Cybex autostoel, Maxi-Cosi autostoel of Römer autostoel. Een autostoel vanaf 15 kilo is beschikbaar in diverse kleuren en is voorzien van fijne materialen voor een comfortabele zit.

Autostoel kinderen kopen? Kijk rustig rond in onze webshop!

Een autostoel kinderen kun je eenvoudig bestellen via onze webshop. Plaats vandaag nog een bestelling bij Baby & Tiener en profiteer van onze uitstekende service! Wil je graag wat meer weten over de regelgeving omtrent autostoeltjes of twijfel je of autostoel groep 2 geschikt is voor jouw kind? Breng dan een bezoek aan één van onze babywinkels in Sliedrecht of Capelle aan den IJssel. Hier kun je rekenen op goede adviezen van onze deskundigen. Mocht je nog vragen hebben over een autostoel groep 2, neem dan contact met ons op.