Alle autostoeltjes

Om je kindje veilig mee te nemen in de auto is een autostoeltje onmisbaar. Een autostoeltje kan in de auto worden geplaatst met behulp van de veiligheidsgordel van de auto of door middel van Isofix. Het belangrijkste is dat je kindje veilig en comfortabel in de auto wordt vervoert. Het assortiment bestaat uit autostoeltjes ingedeeld in verschillende groepen, geschikt voor kindjes vanaf de geboorte tot een leeftijd van 12 jaar. Bekijk op deze pagina alle autostoeltjes!

  Autostoeltjes Groep 0   Autostoeltjes Groep 0/1   Autostoeltjes Groep 1   Autostoeltjes Groep 0/1/2/3   Autostoeltjes Groep 1/2/3   Autostoeltjes Groep 2/3   Autostoeltjes Isofix     Autostoeltjes i-Size   Autostoeltjes draaibaar    

174 producten

Pagina
 1. Bebies First Autostoel Groep 0 1 Zwart
  Bebies First Autostoel Groep 0 1 Zwart
  Waardering:
  0%
   69,99
 2. X Adventure Autostoel Groep 0/1/2/3 Revolution 2.0 Zwart
  X Adventure Autostoel Groep 0/1/2/3 Revolution 2.0 Zwart
  Waardering:
  100%
  (1)
  Normaal  199,99 Voor  159,99
 3. SALE
  Cybex Autostoel Groep 0 1 Sirona Z2 I Size Deep Black
  Cybex Autostoel Groep 0 1 Sirona Z2 I Size Deep Black
  Waardering:
  0%
  Normaal  349,95 Voor  299,99
 4. + GRATIS summer cover
  Cybex Autostoel Groep 0 Cloud T I Size Sepia Black
 5. X Adventure Autostoel Groep 0 Zwart Voor Duo Kinderwagen
  X Adventure Autostoel Groep 0 Zwart Voor Duo Kinderwagen
  Waardering:
  0%
  Normaal  79,99 Voor  71,99
 6. Cybex Cloud Z2 I-Size Summer Cover Grey
  Cybex Cloud Z2 I-Size Summer Cover Grey
  Waardering:
  0%
   59,95
 7. X Adventure Autostoel Groep 2 3 Juniorfix 2.0 Grijs
  X Adventure Autostoel Groep 2 3 Juniorfix 2.0 Grijs
  Waardering:
  0%
  Normaal  79,99 Voor  61,00
 8. Cybex Autostoel Groep 1 2 3 Pallas G I Size Lava Grey Mid Grey
  Cybex Autostoel Groep 1 2 3 Pallas G I Size Lava Grey Mid Grey
  Waardering:
  0%
  Normaal  249,95 Voor  185,95
 9. Nuna Autostoel Pipa Next Caviar
  Nuna Autostoel Groep 0 Pipa Next Caviar
  Waardering:
  0%
  Normaal  279,00 Voor  179,00

174 producten

Pagina

De veiligheid van een autostoeltje

In een autostoeltje kan je je kindje veilig en comfortabel vervoeren in de auto. Het is belangrijk dat je kindje goed in het stoeltje past, zodat je ervan verzekerd kan zijn dat je kindje goed en veilig vast zit als jullie op pad gaan. Je kindje moet tot een lengte van 135 cm verplicht in een autostoel worden vervoerd. Om te bepalen welke autostoel past bij de leeftijd van je kind zijn de stoeltjes ingedeeld in verschillende groepen. Bij deze groepen wordt er gekeken naar het gewicht en de lengte van je kindje. Hierbij wordt er tegenwoordig vaak gebruik gemaakt van de i-Size goedkeuringsnorm. Bij deze Europese veiligheidswet wordt er gekeken naar de lengte van het kind in verhouding tot de autostoel. Hierdoor is het voor jou als ouder heel duidelijk om te bepalen welk stoeltje geschikt is voor je kindje, omdat de lengte gelijk is aan de kledingmaat van je kind. Zo is een groep 0 autostoel, voor de allerkleinsten, geschikt vanaf de geboorte tot een lengte van 75 cm.

Autostoeltjes voor alle leeftijden

Autostoeltjes zijn onderverdeeld in groepen gebaseerd op het gewicht en de lengte van je kindje. Zo weet je welke autostoel past bij jouw kindje. Er zijn stoeltjes die geschikt zijn voor een relatief korte periode en stoeltjes die langere tijd mee kunnen gaan doordat ze zijn voorzien van een verkleinkussen en bijvoorbeeld een verstelbare rugleuning. Deze autostoelen groeien mee met je kindje.

Een groep 0 autostoeltje is geschikt vanaf de geboorte van je kindje. Deze autostoel kan worden gebruikt tot een maximaal gewicht van 13 kg of een lengte van 75 cm. Het voordeel van een groep 0 stoeltje voor je kindje is dat je hem ook gemakkelijk mee kan nemen uit de auto, met je kindje er nog in. Plaats de autostoel op het onderstel van een kinderwagen om een 3 in 1 kinderwagen te creëren en neem je kindje moeiteloos overal mee naartoe! De groep 0 autostoel wordt in de auto bevestigd door middel van de 3-puntsveiligheidsgordel van de auto of met behulp van een losse Isofix base. Deze base wordt bevestigd in de auto aan de Isofix bevestigingspunten en zo ben je ervan verzekerd dat de stoel veilig en stevig in de auto kan worden geplaatst. Het stoeltje wordt altijd achterwaarts in de auto geplaatst, met je kindje tegen de rijrichting in. Ook is zo’n base heel gebruiksvriendelijk, doordat je hier snel en moeiteloos de autostoel op kan plaatsen of uit de auto kan halen.

Een groep 1 autostoeltje is geschikt voor kindjes vanaf 9 maanden tot 4 jaar. Dit autostoeltje kan de eerste tijd achterwaarts in de auto worden geplaatst en zodra je kindje groot genoeg is kan je het stoeltje omdraaien en voorwaarts plaatsen. Een groep 1 autostoeltje kan met de autogordel in de auto worden vastgemaakt of met een Isofix base. Sommige autostoeltjes zijn voorzien van geïntegreerde Isofix, waardoor er geen losse base voor nodig is.

Autostoeltjes die meegroeien met je kindje zijn groep 0/1, groep 0/1/2/3, groep 1/2/3 en groep 2/3 autostoeltjes. Een groep 0/1 autostoeltje is geschikt vanaf de geboorte van je kindje tot een maximaal gewicht van 18 kg. Dit stoeltje is een groep 0 en groep 1 autostoeltje in één en gaat daarom langer mee! De groep 0/1/2/3 en groep 1/2/3 autostoeltjes zijn geschikt tot een maximaal gewicht van 36 kg en een lengte van 135 cm. Van deze stoeltjes kan de rugleuning worden versteld waardoor ze meegroeien met je kindje. Tot een leeftijd van 4 jaar kan de gordel van het stoeltje worden gebruikt en na die tijd kan de gewone autogordel worden gebruikt om je kindje vast te maken. Een groep 2/3 autostoeltje is geschikt voor de grootste kindjes vanaf een leeftijd van 3 jaar tot maximaal 12 jaar. Je kindje kan in deze stoeltjes met de autogordel worden vastgemaakt. De bevestigingswijze van de stoeltjes in de auto is per model verschillend. Sommige stoeltjes worden bevestigd met de autogordel, sommige met behulp van een Isofix base en sommige zijn voorzien van geïntegreerde Isofix waardoor er geen losse base voor nodig is.

Om een duidelijk overzicht te krijgen van de verschillende groepen autostoeltjes voor de verschillende leeftijden kan je het onderstaande overzicht bekijken:

Groep autostoel

Gewicht

Lengte

Leeftijd

Groep 0

Geboorte tot 13 kg

tot 75 cm

0 tot 12 maanden

Groep 1

9 kg tot 18 kg

60 tot 105 cm

9 maanden tot 4 jaar

Groep 0/1

Geboorte tot 18 kg

tot 105 cm

0 maanden tot 4 jaar

Groep 0/1/2/3

Geboorte tot 36 kg

tot 135 cm

0 maanden tot 10/12 jaar

Groep 1/2/3

9 kg tot 36 kg

60 tot 135 cm

9 maanden tot 10/12 jaar

Groep 2/3

15 kg tot 36 kg

100 tot 135 cm

3 tot 10/12 jaar

 

Een autostoel kopen

Er is heel veel keuze op het gebied van autostoelen. Het assortiment is groot en is onderverdeeld in veel verschillende klassen. Om de keuze voor de juiste autostoel wat makkelijker te maken helpen onze product specialisten je graag met het uitkiezen van een stoeltje dat aan al jouw wensen voldoet! Kom langs in één van de vestigingen van de Baby & Tiener Megastore in Sliedrecht of Capelle a/d IJssel en onze medewerkers staan voor je klaar. Ook kan je de autostoelen hier zelf uitproberen in het autostoelen testcentrum. Zo kan je zelf proberen of de stoel gemakkelijk in de auto te bevestigen is en of hij bij je past. Ben je er al uit en heb je online al een fijne autostoel gevonden? Bestel hem dan gemakkelijk en veilig in de webshop!